ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-09-2016, ora 12:11

Barometrul Cultural 2015: Peste 50% din populatia tarii nu a fost la cinema sau la vreun festival

Articol de Madalina Irimia
Conform Barometrului Cultural pe 2015, in ultimul an, aproximativ 80% din populatia tarii nu au fost niciodatǎ la un film intr-un cinematograf clasic, iar peste jumatate nu a fost la niciun festival organizat in localitatea in care locuiesc.

Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala (INCFC) a lansat, luni, 26 septembrie, "Barometrul de Consum Cultural 2015", cea mai importanta analiza statistica a sectorului cultural din Romania.

Potrivit directorului INCFC, Carmen Croitoru, in curand urmeaza a fi lansat un studiu realizat impreuna cu ArCuB la nivelul orasului Bucuresti.

In 2015 s-au implinit zece ani de cand Barometrul masoara nivelul de consum cultural din Romania, fiind singurul studiu de acest tip la nivel national, construit pe modele europene similare. Editia aniversara cuprinde trei teme majore – preferinte, practici si tendinte –care sintetizeaza principalele directii de cercetare ale Barometrului si care surprind caracterul amplu, tridimensional al sistemului cultural. Teme specifice editiei 2015 sunt "Management cultural", "Piraterie digitala", "Arte vizuale", "Film si cinema", "Tineri, cultura si creativitate" si "Festivaluri culturale".

Continuarea pe mediafax.ro
     
Tag-uri: barometru, cultura, romani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii