A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714005035.0932.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Banicioiu: Nu vreau sa mai aud ca rudele pacientilor din ATI sunt trimise dupa materiale, ca pana acum
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
24-05-2014, ora 13:02

Banicioiu: Nu vreau sa mai aud ca rudele pacientilor din ATI sunt trimise dupa materiale, ca pana acum

Articol de Cristian Amariei

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, spune ca nu vrea sa mai auda ca pacientii internati la terapie intensiva trebuie sa cumpere medicamente sau materiale sanitare, sustinand ca bolnavilor de la unitatile de primiri urgente si ATI trebuie sa li se asigure "totul”.

Prezent vineri, la Targoviste, unde a vizitat Spitalul Judetean de Urgenta, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a spus ca, in conditiile in care spitalele au reintrat in programul national de anestezie-terapie intensiva, nu vrea sa mai existe cazuri in care apartinatorii sa fie trimisi sa cumpere materiale sanitare sau medicamente.

"Nu vreau sa mai aud ca vreun pacient care trece prin sectia de ATI mai are nevoie de ceva, asa cum se intampla pana nu demult, ca erau trimisi apartinatorii, dupa cum stiti, sa cumpere din oras. Pacientul critic, UPU si ATI trebuie asigurat intru totul", a afirmat Nicolae Banicioiu.

Vizita ministrului Sanatatii la spitalul din Targoviste a avut loc in contextul in care spitalul s-a aflat recent in mijlocul unui scandal, dupa ce in presa au aparut imagini cu o pacienta internata la sectia anestezie-terapie intensiva legata de pat cu pijamale.

Banicioiu a spus ca Directia de Sanatate Publica Dambovita, care a deschis o ancheta la spital, va da publicitatii luni rezultatele acesteia.

"Am vizitat sectia ATI, nu am gasit pacienti legati de paturi, in schimb am auzit cazul despre care ati relatat in presa si a fost una dintre intrebarile pe care le-am pus acolo. Este o ancheta in curs. Ancheta de la DSP se finalizeaza, luni cred ca poate sa prezinte concluziile. Partea de diagnostic si atitudine terapeutica lasati-o doar in sarcina medicilor si aici va asigur eu ca in general cei care ajung la ATI sunt oameni foarte bine pregatiti", le-a spus ministrul Sanatatii jurnalistilor.

Dupa declansarea scandalului la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste, conducerea unitatii medicale a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca "s-a constatat o lipsa de comunicare intre personalul mediu” al departamentelor de ATI si oncologie, adaugand ca "au fost luate masuri disciplinare adecvate”, fara a preciza care sunt acestea.

Sursa: mediafax.ro

Foto: nicolaebanicioiu.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii