A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714870357.5508.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bacteriile rezistente la antibiotice ar putea fi distruse cu alte bacterii si mai periculoase
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-11-2016, ora 16:15

Bacteriile rezistente la antibiotice ar putea fi distruse cu alte bacterii si mai periculoase

Articol de Madalina Irimia
Microorganismele sunt tot mai rezistente la antibiotice, iar cursa oamenilor de stiinta pentru a gasi alternative este una contracronometru. Un studiu recent a dus la gasirea unui antidot naturat.

Experimentele derulate de cercetatori de la Universitatea din Nottingham si de la Imperial College din Londra au aratat ca exista unele bacteriile agresive, care devoreaza alte bacterii, actionand ca un antibiotic viu, relateaza BBC si Liberation.

Bacteriile Shigelloza au fost candidatele perfecte la experimente, pentru ca dau o boala diareica de temut pentru cei care calatoresc in zonele tropicale. Acestea ucid peste un milion de oameni in fiecare an. Au devenit rezistente in timp la majoritatea antibioticelor de prima linie.

Prin urmare, oamenii de stiinta au expus Shigella la o bacterie "de prada" agresiva. O doza letala de Shigella flexneri (o specie virulenta) a fost injectata unor larve de peste-zebra, echivalentul acvatic al soarecilor de laborator. Apoi s-a injectat o alta bacterie, Bdellovibrio.

Conform studiului publicat in revista Current Biology, rezultatele s-au ridicat la inaltimea asteptarilor: nu doar ca ucide Shigella, dar Bdellovibrio dispare in mod natural din organism, fara efecte secundare observabile. Mai mult, este stimulat sistemul imunitar al "gazdei" (larvele de peste, in acest caz).

Aceasta pista ar putea deschide gasirea unor tratamente si in cazul Escherichia coli sau al altor bacterii responsabile de infectiile nozocomiale.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  02.07.2017 17:51

wh0cd846835 order cialis online canada silvitra periactin 4mg check this out

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii