ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-11-2014, ora 17:09

BROCCOLI, beneficii uimitoare pentru organism

Articol de Madalina Irimia
Consumul de legume din familia cruciferelor, indeosebi de broccoli, are efecte benefice asupra artrozei, sustin unii specialisti britanici citati de mass media din intreaga lume.

Cercetatorii spun ca legatura dintre broccoli si artroza este facuta de sulforafan, un compus eliberat in organism dupa consumarea acestei legume. Din familia cruciferelor mai fac parte varza verde, rosie sau creata, varza de Bruxelles, conopida, napii si ridichiile.

Cuvantul "brocoli" vine din limba italiana unde "broccolo" inseamna "creasta inflorita a unei verze". Aceasta leguma se regaseste in zona mediteraneeana inca din secolul 6 inainte de Hristos. Broccoli a fost introdusa in Statele Unite ale Americii de imigrantii italieni in jurul anilor 1920. Asemeni celorlalte legume din familia cruciferelor, broccoli este bogata in sulf, ceea ce o face excelenta pentru digestie. Are si vitamina C, dar si fibre dietetice. Contine si multiplii nutrienti cu potential anticancerigen precum selenium, in cantitati mici.

Specialistii recomanda broccoli fiert, dar nici metode precum cuptorul cu microunde sau plita nu afecetza compusii din broccoli. Ceea ce este important este doar sa va placa la gust. Pe lista lucrurilor bune aduse de broccoli, mai regasim: intarirea sistemului imunitar, favorizarea pierderii kilogramelor in plus, sanatatea inimii, mentinerea sanatatii oculare si lupta impotriva imbatranirii.

Noi va recomandam si aceasta leguma in perioada de Post. Pe langa valoarea ei nutritionala, verdele de broccoli trimite la natura, la starea initiala a lcururilor pe Pamant! in aceste zile trupurile se odihnesc de la anumite mancaruri, iar spiritul se linisteste prin rugaciune si pace in asteptarea nasterii Domnului Iisus Hristos! Acesta este Postul de Craciun: iubire intre oameni, smerenie prin fapte, vorbe si hrana!

Broccoli mai are doua alte mari calitati: mentine sanatatea oaselor si repara leziunile pielii datorate expunerii la soare!

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii