A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713585344.5044.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

BNR risca sa isi piarda statutul de „stat in stat''. Isarescu poate fi demis oricand
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-04-2016, ora 15:08

BNR risca sa isi piarda statutul de „stat in stat''. Isarescu poate fi demis oricand

Articol de Cristian Amariei
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei va fi in continuare obligat sa prezinte anual Parlamentului un raport de activitate, incluzand situatia financiara si un raport de audit, dar respingerea documentului va atrage demiterea de drept a Consiliului de Administratie, prevede un proiect de lege depus la Parlament.

In acelasi timp, membrii Consiliului de Administratie al BNR vor fi numiti tot pe 5 ani, dar fara posibilitatea reinnoirii mandatului, ca in prezent, mai prevede documentul. Proiectul modifica actualul statut al BNR.

Legislatia actuala impune guvernatorului BNR ca, in numele Consiliului de Administratie, sa prezinte Parlamentului, pana la data de 30 iunie a anului urmator, raportul anual al Bancii Nationale a Romaniei, care cuprinde activitatile institutiei, situatiile financiare anuale si raportul de audit. Documentele sunt dezbatute in sedinta comuna a Parlamentului, dar fara sa fie supuse votului.

Proiectul initiat acum in Parlament de senatoarea ALDE Cristiana Anghel prevede insa ca raportul va fi votat, iar respingerea de catre plenul reunit al celor doua Camere atrage demiterea de drept a Consiliului de Administratie al BNR, cu argumentul ca membrii Consiliului de Administratie al Bancii Nationale au "un statut privilegiat", iar Banca Nationala a Romaniei este "stat in stat", astfel ca situatia trebuie reglata. Practic, conducerea BNR ar urma sa fie demisa dupa modelul aplicat in cazul TVR, de exemplu.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
BillyCam,  08.07.2017 17:06

wh0cd552140 methotrexate hytrin aristocort diclofenac 1 gel

   
BillyCam,  08.05.2017 01:18

wh0cd553790 CIALIS PRICE

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii