ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
03-11-2014, ora 14:16

BNR ar putea lua maine o DECIZIE ISTORICA

Articol de Madalina Irimia
Analistii financiari se asteapta ca BNR sa reduca, in sedinta de marti, dobanda de politica monetara la un nivel neatins pana acum niciodata, de doar 2,75%.

Dobanda de politica monetara ar putea fi redusa, in sedinta de politica monetara a Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei din 4 noiembrie, la 2,75% pe an, sustin analistii care au participat la un sondaj intern in cadrul Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR).

'Conform opiniilor exprimate de participantii la sondaj, Banca Nationala a Romaniei ar putea reduce dobanda de politica monetara la 2,75% la urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie de marti, 4 noiembrie 2014. Majoritatea persoanelor care au participat la sondaj considera ca rezervele minime obligatorii pentru lei ar putea fi mentinute constante', se arata intr-un comunicat al AAFBR transmis, luni, Agerpres.

Analistii mai estimeaza ca ciclul de relaxare a politicii monetare ar putea continua in 2015, ca urmare a reducerii dobanzii de politica monetara la 2,5% in luna decembrie.

'Totodata, cei mai multi dintre participanti estimeaza o diminuare a rezervelor minime obligatorii pentru lei si valuta in anul 2015, pana la un nivel de 8% pentru lei si 12% pentru valuta', se spune in comunicat.

Banca Nationala a Romaniei a redus, in 2014, dobanda de politica monetara de la 4% pe an, la inceputul anului, la 3% pe an, in prezent. De asemenea, in acelasi interval, banca centrala a diminuat ratele rezervelor minime obligatorii atat la lei, de la 15% la 10%, cat si la valuta, de la 20% la 16%.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii