ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-02-2015, ora 11:53

BILANTUL DNA - Kovesi: in 2014 s-a inregistrat cel mai mare numar de demnitari de rang inalt investigati de DNA. Ponta si Iohannis participa la bilant

Articol de Cristian Amariei
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a declarat, marti, la bilantul DNA ca in 2014 a fost inregistrat cel mai mare numar de demnitari de rang inalt investigati, DNA cerand Parlamentului incuviintarea arestarii a noua parlamentari si a 12 actuali si fosti ministri. Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta participa la prezentarea Raportului de activitate al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pe anul 2014.

odruta Kovesi a spus la bilantul activitatii DNA pe 2014, la care participa presedintele Iohannis si premierul Ponta, ca anul trecut Directia Nationala Anticoruptie a cerut Parlamentului incuviintarea inceperii urmariii penale si arestarii pentru noua parlamentari si pentru 12 actuali si fosti ministri.

Este cel mai mare numar de demnitari de rang inalt investigati de DNA. Investigarea faptelor de coruptie la nivel inalt va continua”, a spus Kovesi.

Presedintele Klaus Iohannis a fost primit, la intrarea in Cercul Militar National, de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi.

La prezentarea bilantului DNA sunt prezenti si premierul Victor Ponta, seful interimar al SRI, Florian Coldea, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ministrul Afacerilor Interne, Gabrile Oprea, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, vicepresedintele CSM, Bogdan Gabor, si reprezentanti ai ambasadelor.

Luni, presedintele Klaus Iohannis a anuntat pe Facebook ca va participa, la bilantul Directiei Nationale Anticoruptie, unde va sublinia din nou ”ca trebuie depasite definitiv situatiile in care Parlamentul se opune anchetarii membrilor sai”.

”Treptat, Romania devine model si inspiratie pentru alte tari in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei. Am constatat acest lucru cu prilejul recentei vizite la Bucuresti a presedintelui Bulgariei, Rosen Plevneliev”, a scris Klaus Iohannis, luni, pe Facebook.

”Sper ca partidele politice sa-si respecte angajamentul asumat public de a face mai simple si mai transparente procedurile parlamentare care privesc cererile justitiei”, mai afirma Iohannis.

Sursa: mediafax.ro
Foto: jurnalul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii