ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
26-12-2014, ora 11:38

BILANT POLITIC: Esecurile si implinirile politicienilor in anul 2014

Articol de Cristian Amariei
Anul 2014 a fost plin de rasturnari spectaculoase pe scena politica! in luna ianuarie, USL inca exista si Crin Antonescu era candidatul puterii pentru alegerile prezidentiale.

Finalul anului ii gaseste pe liderii politici in ipostaze surprinzatoare: Antonescu a renuntat la toate functiile, Victor Ponta a pierdut alegerile prezidentiale, iar Klaus Iohannis si-a adjudecat cea mai importanta functie in stat. Traian Basescu, pe de alta parte, a pierdut mai toate luptele in care a intrat. Toate acestea intr-un an plin de esecuri si impliniri pentru politicienii romani.

Anul 2014 a inceput foarte prost pentru PNL si pentru Crin Antonescu. Primele doua luni au fost marcate de conflicte puternice intre social-democrati si liberali, care s-au incheiat cu ruperea USL.

Iesiti de la guvernare, liberalii s-au repliat cu greu pentru urmatorul obiectiv: alegerile europarlamentare. Pentru PSD, au fost alegeri incununate cu succes. „Suntem cu totii acum in faza in care ne uitam cu totii pe rezultate si sunt lucruri care ne bucura. 16 mandate din 32 este peste ceea ce noi am anticipat”, declara, multumit, premierul Victor Ponta la acea data.

In schimb, Crin Antonescu a intrat astfel in zodia demisiilor. „Este un esec pe care, ca presedinte, in primul rand si inainte de toti, mi-l asum. In sedinta biroului politic central de astazi de la orele 14 voi anunta acest lucru colegilor mei si vom lua deciziile care se impun acolo”, afirma Antonescu, dupa aflarea rezultatelor de la parlamentare, cand si-a prezentat demisia de la sefia PNL.

Antonescu a mai incercat o data la congresul PNL sa redevina prezidentiabilul PNL, dar a esuat. intre timp, victoria din alegeri il facea pe Victor Ponta candidatul PSD. Pentru PNL, nominalizat va fi Klaus Iohannis.

Lupta dintre Iohannis si Ponta s-a transat in noiembrie, intr-o campanie plina de atacuri. Castigatorul surpriza a fost liderul PNL.

Si in timp ce PNL si PSD se confruntau pentru presedintia Romaniei, Traian Basescu inregistra esecuri pe banda rulanta: de la scorurile PMP in alegeri, pana la pariul pierdut cu Elena Udrea.

Un alt esec al lui Traian Basescu a fost in incercarea de a-l discredita pe Victor Ponta prin acuzatiile cu privire la ofiterul acoperit. Acuzatiile lui Basescu n-au avut insa niciun rezultat, iar acesta nu a reusit sa le si demonstreze, devenind un simplu subiect de campanie.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii