A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714038010.8118.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

BASESCU: „Guvernul sa prezinte BUGETUL. Faptul ca premierul nu se afla in Bucuresti, nu e O SCUZA”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
20-11-2014, ora 09:25

BASESCU: „Guvernul sa prezinte BUGETUL. Faptul ca premierul nu se afla in Bucuresti, nu e O SCUZA”

Articol de Madalina Irimia
Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa in care a precizat ca solicita Guvernului sa prezinte bugetul pe 2015, adaugand ca nu constituie o scuza faptul ca premierul Victor Ponta nu se afla in Bucuresti.

Presedintele a mai precizat ca se bucura ca legea amnistiei si gratierii a fost respinsa in Parlament, precum si de incuviintarea inceperii urmarii penale sau arestarii preventive a unor parlamentari. In acest sens, seful statului a adaugat ca daca aceste legi ar fi fost respinse mai demult, Romania ar fi fost in Schengen. Traian Basescu a mai explicat ca Mihnea Motoc nu poate fi numit inca ministru de extrerne, intrucat prima data acesta trebuie sa demisioneze din functia de ambasador, pentru a preveni o situatie de incompatibilitate.

Despre numirea lui Mihnea Motoc

„In momentul de fata avem chestiuni de ordin legal, care trebuie derulate inainte de numirea ministrului de externe. Am vorbit cu Mihnea Motoc, am toata deschiderea fata de el. Dar trebuie facute niste demersuri, pentru a preveni incompatibilitatea, prin demisia din corpul diplomatic si din functia de ambasador. In momentul de fata, el este si ambasador, pentru a elimina incompatibiliatea trebuie sa existe decretul de chemare din functia de ambasador. Acest decret trebuie sa fie constrasemnat de premierul Victor Ponta. Dupa ce va fi semnat decretul si publicat in Monitorul Oficial, voi semna decretul de numire. Am discutat cu Mihnea Motoc si l-am asigurat de sustinerea mea. Este un excelent ambasador, care va fi un excelent ministru de Externe. in conformitate cu art.84, trebuie tinut cont ca functia de membru al guvernului este incompatibila cu orice alta functie de demnnitate. Deci, in momentul de fata, domnul Mihnea Motoc este si ambasador. Pentru a elimina incompatibilitatea, trebuie emiterea decretului de chemare din functia de ambasador. Imediat, vom publica in MO rechemarea sa si apoi trebuie publicat in MO decretul de numire. Eu am trimis proiectul de decret la Camcelaria prim-ministrului.”

Despre numirea numirea ministrului Culturii

„Nu pot avea obiectii cu privire la propunerea ministrului Culturii. CCR ma obliga sa semnez decretul pentru a doua propunere. Responsabilitatea este a celor care au facut a doua propunere. Imediat ce vor fi indeplinite conditiile asupra domnului Motoc, le voi trimite pe amandoua la MO.”

Despre marirea numarului de militari in Afganistan

Apoi, in cursul zilei de astazi, la solicitarea MaPN, a ministrului Fiantelor, a Bugetului si a prim-ministrului, am aprobat un memorandum prin care pentru anul 2015, Romania isi mareste contributia in Afganistan cu maximum 450.000 de militari. in total, se mareste prezenta noastra incepand din martie cu 450.000 de militari.”

Despre Cristian David

Vreau sa va spun ca un alt subiect este legat de solicitarea pe care am facut-o astazi, de incepere a urmaririi penale a lui Cristian David. Dansul ar fi suspect pentru incasarea unei mite de 500.000 de euro. Decizia mea nu inseamna ca domnul Cristian David este vinovat. El va merge in fata procurorilor.”

Despre neregulile de la votul din diaspora

„Am vazut impiedicarea datorita organizarii a exercitarii dreptului de vot a unui numar mare de romani la Londra, Paris, Torino si Spania. De la momentul inchiderii voturilor, am cerut informatiid e la toti ambasdorii. Am primit in copie toate solciitarile pe care le-au facut premergator campaniei, in campenie si intre tururi. Toti ambasadorii au solicitat prin MAE marirea numarului de sectii de votare. Ambasadorii au informat corect. As vrea ca romanii sa stie ca daca este ceva de reprosat nu este catre ambasadorii nostri.”

Despre urgenta adoptarii Bugetului

„Fac un apel la Guvern, bugetul este o urgenta majora. Dincolo de prioritatile pe care Parlamentul le-a exercitat in aceste zile, prioritatea pentru Romania este un proiect de buget. Companiile, firmele, cetatenii, nu stiu cum sa-si proiecteze anul 2015 in lipsa bugetului si a lipsei de informatii, daca cresc sau nu taxele. Faptul ca premierul nu este in Bucuresti, nu este o scuza. Fac un apel la Guvern, inclusiv la premierul Gabriel sa prezinte proiectul de buget.”

Despre respingerea amnistiei si gratierii

Vreau sa salut procesele de accelerare a respingerii gratierii si amnistiei, dar si arestarea sau perchezitiile unor membri ai Parlamenului. Daca acest lucru s-ar fi produs in mod consecvent, Romania ar fi fost in spatiul Schengen. Ma bucur ca in urma votului din 16 noiembrie, parlamentarii au inteles ca nu ei sunt stapanii legii, ci legea este stapanul lor. Este un regret al meu ca in 10 ani de mandat nu am reusit sa ii conving de asta.”

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii