ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-03-2015, ora 09:01

Avion prabusit Franta. NU a fost un ACCIDENT. Copilotul „a INTENTIONAT sa distruga aeronava”

Articol de Madalina Irimia
Un procuror francez a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca la mansa avionului cazut in Alpii francezi se afla, in momentul prabusirii, copilotul avionului, care "a permis coborarea accelerata a avionului", informeaza BBC. Acest lucru se poate interpreta ca o intentie de a "distruge avionul", a mai precizat procurorul francez. Copilotul are nationalitate germana, si era complet calificat sa piloteze singur aeronava.

Pe baza informatiilor obtinute dupa analizarea cutiei negre recuperate de la locul prabusirii avionului Germanwings, procurorii francezi au tras concluzia ca cel care s-a aflat in ultimele clipe la mansa avionului Airbus A320, prabusit, marti, in Alpii francezi, era copilotul aeronavei.

Copilotul era "constient si respira" in clipele finale ale prabusirii, si era singur in cockpit. Acesta s-a blocat in interiorul cockpit-ului si nu a mai spus "un singur cuvant" pana in momentul impactului. Copilotul aeronavei Germanwings "pare ca a avut intentia sa distruga avionul", a declarat procurorul francez Brice Robin.

"Avem transcrierea integrala a ultimelor 30 de minute de zbor. in primele 20 de minute, pilotii comunica normal, politicos. Nu se intampla nimic anormal. Comandantul poate fi auzit cum pregateste informarea privind aterizarea la Dusseldorf, iar raspunsurile copilotului sunt laconice. Apoi comandantul poate fi auzit cum ii cere copilotului sa preia comanda. Urmeaza zgomotul unui scaun care este tras si al unei usi care se inchide. Suntem indreptatiti sa credem ca pilotul a iesit pentru a-si satisface o nevoie fiziologica. in acel moment copilotul era singur la comanda si a activat butonul "Flight Monitoring System" si a inceput coborarea. Apoi se aud mai multe apeluri ale comandantului care cerea, prin interfon, accesul in cabina", a declarat procurorul, in cadrul conferintei de presa.

"A batut in usa, dar nu a primit niciun rapuns din partea copilotului. Apoi, pana la finalul inregistrarii, pana in momentul impactului, se aude o respiratie in interiorul cabinei, dar si repetatele apeluri de la turnul de control din Marsilia, ramase de asemenea fara raspuns. Controlorii de zbor au cerut un semnal de SOS, dar nici asta nu s-a intamplat. Avionul a devenit prin urmare prioritar in raport cu alte curse pentru aterizare. Turnul de control a cerut altor avioane sa incerce sa contacteze prin radio zborul 4U9525. Apoi s-au declansat alarmele care atentionau cu privire la apropierea de sol. Se aud din nou lovituri violente in usa", a continuat acesta.

"Pasagerii si-au dat seama de iminenta prabusirii avionului in ultimul moment", a mai precizat procurul francez.

Procurorul a explicat ca nu dispune de suficiente date referitoare la personalitatea copilotului. Despre el e stie ca este german si nu era suspectat de afiliere la grupari teroriste.

Procurorul Brice Robin a subliniat ca era imposibil sa fortezi copilotul sa deschida usa cabinei. Sistemul de securitate implementat in avioane dupa 11 septembrie 2001 prevede ca doar pilotul din interior poate deschide usa blindata a cabinei de comanda.

"Copilotul a declansat procedura de coborare din motive pe care nu le cunoastem, dar se poate interpreta ca o intentie de a distruge avionul", a precizat acesta, in cadrul conferintei de presa.

Cel mai probabil, spune procurorul, copilotul a blocat accesul comadantului in cabina si a declansat coborarea. In acest moment, nu se poate exclude ipoteza unei sinucideri, a precizat procurorul.

Intrebat daca se poate sa i se fi facut rau, procurorul a mentionat ca pe inregistrarea din cabina se poate auzi respiratia "normala" a copilotului. "Nu era respiratia unui om care sa fi suferit un infarct", a spus procurorul care conduce ancheta.

Pe inregistrarea din cockpit se aud bubuituri, ca si cum usa blindata ar fi fost fortata. Tot pe inregistrare se aude alarma care se declanseaza in apropierea solului.

In ultimele clipe inainte de impact, pe inregistrarea de pe cutia neagra recuperata de procurori se aud tipete.

"Moartea a fost imediata", a mai precizat procurorul.

Numele copilotului este Andreas Lubitz, avea 28 de ani, era de nationalitate germana, si era complet calificat sa piloteze singur aeronava.

Procurorul Brice Robin a declarat ca nu exista indicii ca acesta a fost un "atac terorist".

Ridicarea corpurilor victimelor de la locul tragediei a inceput inca de miercuri dupa-amiaza si deja au inceput procedurile de identificare dupa ADN.

Familiile celor implicati in tragedia din Alpi au fost informate cu privire la aceste observatii ale anchetei.

Avionul Airbus A320, ce asigura legatura intre Barcelona (Spania) si Düsseldorf (Germania), cu 150 de persoane la bord, s-a prabusit intr-o zona inaccesibila in apropierea localitatii Prads-Haute-Bléone, situata in departamentul Alpi-Haute Provence.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii