ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-05-2016, ora 11:17

Avertisment pentru Apple: Va avea soarta BlackBerry?

Articol de Madalina Irimia
Exista cateva semne ingrijoratoare pentru Apple, care sugereaza ca gigantul IT condus de Tim Cook ar putea avea aceeasi soarta ca BlackBerry.

Marco Arment - blogger, programator si pasionat de produsele companiei - a facut o paralela intre cei doi producatori de telefoane, potrivit Business Insider.

El a amintit ca, in urma cu cativa ani, BlackBerry a dominat piata pentru ca a reusit sa creeze dispozitive grozave, care erau folosite in special pentru convorbiri si trimis email-uri.

Dar succesul sau a apus in momentul in care Apple a lansat iPhone-ul, care nu doar ca a fost un telefon mai bun, dar a schimbat in totalitate modul in care oamenii folosesc astfel de gadget-uri.

Aparitia magazinului de aplicatii App Store a revolutionat industria - in prezent exista o aplicatie pentru aproape orice. Iar BlackBerry nu a avut ce face decat sa paleasca si sa se retraga incetul cu incetul.

"Nimic nu ar fi putut salva BlackBerry, nici macar o initiativa noua, o schimbare de management sau o achizitie. Era mult prea tarziu", a aratat Arment.

Insa acum, el se intreaba daca Apple ar putea suferi aceeasi soarta.

"In prezent, Amazon, Facebook si Google investesc mult si pariaza totul pe inteligenta artificiala avansata, asistenti virtuali descurcareti si interfete vocale, in speranta ca vor trage lozul castigator si vor porni o noua revolutie in IT, similara cu aparitia smartphone-ului. Iar daca aceste trei companii vor avea dreptate, atunci Apple va primi o lovitura dura", a scris Arment.

Amazon se lauda cu dispozitivul Echo, caruia ii poti da comenzi vocale si care conecteaza dispozitivele inteligente din casa ta. In plus, e superior asistentului virtual Siri de la Apple.

Google a avansat extraordinar de mult cu inteligenta artificiala. S-a ajuns atat de departe incat robotii au batut oamenii la jocul Go, iar serviciile precum Google Now sau Google Photos sunt mult mai performante decat cele similare realizate de Apple.

Si sa nu uitam ca Facebook a realizat niste boti pentru aplicatia Messenger, capabili sa comande flori online in locul tau, de exemplu.

Doar trecerea timpului ne va arata cine are dreptate, insa sunt 50 la suta sanse ca Apple sa se duca la fund, din simplul motiv ca nu a facut niciun pariu pe o viitoare tehnologie revolutionara. Intocmai ca BlackBerry in anii '00.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii