ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-07-2015, ora 14:12

Avertisment NATO: Vedem o Rusie tot mai agresiva, care incearca si schimbe cu forta granitele

Articol de Madalina Irimia
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, unde s-a intalnit cu Klaus Iohannis, ca Alianta se bazeaza pe Romania, care, la randul sau, se poate baza pe NATO si ca este nevoie de o solidaritate puternica, in conditiile in care Rusia este ”tot mai agresiva”.

Romania este un aliat foarte hotarat, NATO se bazeaza pe Romania, iar Romania se poate baza pe NATO. Sunteti gazda unei parti importante a sistemului de aparare antiracheta al NATO. Apreciem angajamentul continuu, contribuiti la sustinerea partenerilor si la securitatea la Marea Neagra”, a declarat Jens Stoltenberg, in conferinta de presa sustinuta alaturi de Klaus Iohannis.

El a mai spus ca in Romania au fost luate ”decizii dificile care au redus deficitul si au permis cresterea economica, permitand cresterea cheltuielilor pentru aparare”.

”Voi folosi Romania ca un exemplu pentru ceilalti aliati. Romania a fost capabila sa aiba o politica fiscala responsabila si sa creasca bugetul apararii. E posibil”, a spus oficialul NATO.

Jens Stoltenberg a mai aratat ca ”este nevoie de un NATO puternic si de o solidaritate puternica”.

”Vedem o Rusie tot mai agresiva, care incearca sa schimbe cu forta granitele. Vedem cresterea extremismului si provocari care nu cunosc granite, cum ar fi atacurile cibernetice si restrictiile de energie”, a mai spus oficialul NATO.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii