A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713549807.8066.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Arhitectura comunista atrage turistii straini in Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-08-2012, ora 15:21

Arhitectura comunista atrage turistii straini in Romania

Articol de Madalina Irimia

Sase dintre cele mai importante exemple de arhitectura comunista din Romania vor fi introduse intr-un circuit cultural european alaturi de o serie de alte cladiri din Europa de Sud-Est apartinand regimului totalitar.

Prin intermediul proiectului ATRIUM – Arhitectura Regimurilor Totalitare din secolul al XX-lea in Managementul Urban, Mitropolia Moldovei si Bucovinei urmareste sa valorifice potentialul turistic cultural din perioada regimului comunist din Romania si astfel sa atraga un numar cat mai mare de turisti straini spre tara noastra. Mitropolia Moldovei si Bucovinei este partenera in acest proiect alaturi de alti 18 parteneri care provin din 11 tari din Europa de Sud- Est.

Cele 6 cladiri comuniste din Romania (Palatul Parlamentului, Casa Scanteii, Teatrul National din Bucuresti, Monumentul inchinat Eroilor Neamului din Bucuresti, Complexul Unirea din Iasi si Casa de Cultura a Sindicatelor din Suceava) vor face parte dintr-un circuit cultural European alaturi de alte cladiri din Europa apartinand regimului totalitar. Printre acestea se numara: Universitatea din Patras, Piata Libertatii din Bratislava, Palatul National de Cultura din Sofia, Piata Revolutiei din Ljubljana, Monumentul inchinat eroilor din Forli, etc.

Intrucat in Romania vin din ce in ce mai putini turisti din strainatate, trebuie gasite modalitati noi prin care sa-i atragem. De aceea consideram ca proiectul ATRIUM deschide o noua oportunitate de a creste numarul turistilor straini, oportunitate de care trebuie sa profitam si pe care trebuie sa o valorificam la maxim”, a declarat Alina Ifrose, Manager de Comunicare in cadrul proiectului.

Pentru ca acest proiect sa aiba succes, dupa finalizarea circuitului vor fi create o serie de produse turistice culturale care vor fi promovate prin intermediul agentiilor de turism din Romania si nu numai. Astfel proiectul ATRIUM ar putea duce la dezvoltarea unui nou segement pe piata turistica si la atragerea turistilor straini din tari precum: Albania, Slovenia, Croatia, Serbia, Italia, Grecia, Bulgaria si Slovacia.

Chiar daca pentru unii turisti regimul comunist nu reprezinta neaparat o atractie turistica, proiectul ATRIUM, prin amploarea sa, va reusi sa constientizeze publicul despre importanta istorica, culturala si arhitecturala a cladirilor comuniste si sa trezeasca interesul turistilor pentru acest tip de turism si anume turismul cultural, arhitectonic comunist.

foto: turismlaiasi.wordpress.com

     
Tag-uri: mitropolie, Iasi, turisti
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii