ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
19-10-2012, ora 13:00

Arafat: Posturile in Sanatate au fost deblocate - urmeaza concursurile

Articol de Cristian Amariei

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat, joi, ca posturile din Sanatate au fost deblocate, urmand sa fie demarate concursurile pentru angajare.

Acesta a precizat ca angajari se vor face unu la unu, respectiv dupa plecarea unei persoane se va angaja o alta, ci nu unu la sapte, ca in 2009, cand o persoana putea fi angajata doar dupa plecarea a sapte angajati, informeaza Mediafax.

Raed Arafat a mai spus ca lipsa medicilor nu este una intalnita doar in Romania, ci in intreaga Europa.

"Lipsa de medici este o realitate foarte mare nu numai la noi, ci in toata Europa. Pana in 2020, in Europa lipsa de lucratori sanitari va ajunge la aproximativ un milion", a precizatArafat.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Guvernul lucreaza cu spitalele ca pompierii, venind sa toarne apa imediat ce incepe sa arda.

"E un sistem de lucru de tip 'pompier', incepe sa arda situatia la un spital si venim repede cu o cisterna cu apa. Umblam cu masina de pompieri sau cu SMURD-ul ca sa intram doar in situatii de urgenta", a subliniatPonta miercuri.

Acesta a cerut ministerelor Sanatatii si Finantelor sa se asigure ca finantarea spitalelor va fi previzionata corect si mult mai realist in bugetul pe anul viitor decat in cel din 2012.

Sursa: mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii