ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-01-2015, ora 12:06

Aplicatia pentru telefon care ne salveaza de la CUTREMUR

Articol de Madalina Irimia
Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta lanseaza luni campania nationala de informare‎ si pregatire a populatiei in caz de cutremur. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat la Romania TV ca lucreaza la o aplicatie pentru telefonul mobil care va cuprinde recomandari pentru romani in caz de inundatii, cutremur sau alte calamnitati naturale.
Campania, intitulata "Nu tremur la cutremur", este menita sa invete romanii cum sa reactioneze in caz de cutremur. Evenimentul va fi prezentat de secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed ARAFAT si de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, col. Nicolae CORNEA.
"Noi am lansat sapte spoturi de informare publica a populatiei. Vrem sa le difuzam cat mai des. Sunt destinate populatiei pentru pregatire in caz de cutremur. Includ situatii specifice, daca esti la scoala, daca esti acasa sau pe strada. Aplicatia pentru telefonul mobil urmeaza sa fie lansata la sfarsitul acestui an. Va cuprinde toate recomandarile pentru populatiei referitor la inundatii, probleme de prim-ajutor, cutremur. Va fi descarcata gratuit pe mobil", a declarat, luni, Raed Arafat.
Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii