ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-01-2015, ora 09:46

ApaVital cere despagubiri in instanta de la pascaneni

Articol de Madalina Irimia
Sefii companiei iesene de apa au acuzat din nou hartuirea angajatilor si nerespectarea contractelor incheiate atat cu municipalitatea pascaneana, cat si cu locuitorii celui de-al doilea municipiu din judet.

Directorul ApaVital, Ion Toma cere despagubiri in instanta de la primaria Pascani, pe care ii acuza ca i-a hartuit angajatii cu ajutorul Politiei locale. Acesta acuza angajatii Primariei Pascani de incompetenta, atacand in instanta o hotarare a Consiliului Local. „In Pascani se intampla ceva ce nu va vine sa credeti. Sunt oameni acolo care nu stiu sa citeasca un contract, vorbesc de cei care sunt in compartimentul juridic al Primariei. Noi avem contract semnat cu ei, cu o hotarare de consiliu local care a fost data in mai, anul trecut, apoi au venit cu alta hotarare care sa o anuleze, fara sa stie ca o hotarare nu poate fi anulata de acelasi emitent. Este o hotarare care produce pagube, iar am facut plangere in instanta si asteptam raspuns”, a declarat Ion Toma, managerul ApaVital Iasi.

Potrivit acestuia, daca instanta va da castig de cauza furnizorului de apa, despagubirile vor fi platite tot din buzunarele pascanenilor. „Avem o problema mai grava, si anume, implicarea autoritatilor locale si a politiei locale, in sensul de a nu ne lasa sa ne desfasuram activitatea. Avem clienti care nu vor sa respecte contractul pentru furnizarea serviciilor, primaria ne-a obstructionat continuu, actiuni care au dus la harturirea colegilor mei, care isi fac, pur si simplu, datoria. Vom cauta, si aici, rezolvarea problemei tot in instanta. Primaria va trebui sa suporte contravaloarea serviciilor prejudiciate. Din pacate, vor plati oamenii de buna credinta din Pascani, ceea ce consuma altii care nu vor sa respecte legea”, a mai spus Ion Toma.

Daca nu la Pascani, macar la Chisinau

Trecand peste problemele de la Pascani, conducerea ApaVital a anuntat un proiect ambitios, gata sa fie pus in lucru. Este vorba de un plan de extindere peste granita cu Republica Moldova, unde ar urma sa fie alimentate cu apa de catre compania ieseana un numar de cel putin 15 sate, din doua raioane. „S-au aprobat 28 milioane lei pe patru proiecte noi, unul deja l-am semnat. E vorba de cel care prin care marim capacitatea de stocare a apei in zona limitrofa metropolitana, sa nu mai avem probleme in Valea Lupului sau Barnova. Avem si un proiect de traversare a raului Prut pe la Macaresti. Suntem in faza proiectului finalizat, asteptam avizul comisiei mixte romano-moldoveana, privind sistemul hidrotehnic Prut. Este nevoie de 400 metri conducta si o subtraversare de 200 metri, costurile fiind in jur de 50.000 euro, cu tot cu material. Vom livra acolo apa la 15 sate, din raioanele Ungheni si Nisporeni”, a incheiat Ion Toma.

Sursa: ziarulevenimentul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii