ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-07-2015, ora 09:47

Anunt BOMBA.Zeci de site-uri de PARIURI au fost INCHISE

Articol de Cristian Amariei
A inceput curatenia printre site-urile de pariuri. Autoritatile au restrictionat accesul la 48 de site-uri care nu aveau licenta si care nu au mai platit taxe catre stat. Cei care vor sa-si continue afacerea au termen pana pe 10 septembrie sa depuna actele pentru a intra in legalitate. Jucatorii care pariaza pe site-uri fara licenta risca amenzi de pana la 10.000 de lei.

"Accesul dumneavoastra catre acest site a fost restrictionat de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc", acesta este mesajul care i-a intampinat zilele acestea pe zeci de mii de romani care au vrut sa-si joace banii pe site-urile nelicentiate. 48 dintre acestea au fost puse pe o lista neagra. Sunt site-uri de jocuri de noroc cu licente de functionare in locuri exotice, precum Panama, Curacao, Antigua, Costa Rica, Canada si Anjouan, dar nu si in Romania.

"Am incercat ca prin acest numar de site-uri pe care le-am identificat, site-uri mai mici si mai indepartate, sa dam un semnal in piata. Pe aceasta lista nu se regasesc cei mai mari operatori de jocuri de noroc online", spune Odeta Cristinela Nestor, presedintele Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, citata de Digi24.

Piata jocurilor de noroc online este impartita in cazino, pariuri si poker, iar specialistii o estimeaza la 250 de milioane de euro pe an.

Sorin Constantinescu, presedintele Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania spune ca "din 2010 si pana acuma peste un miliard de euro a plecat din tara fara a fi impozitat si taxat".

Cine vrea sa intre in legalitate mai are timp pana pe 10 septembrie sa-si depuna dosarul pentru licenta. Pentru asta, insa, trebuie sa plateasca 20% din profitul pe care l-a realizat din decembrie 2010 pana in prezent, plus retroactiv taxa anuala de licentiere de aproape 100.000 de euro. Dupa aceasta data, Oficiul National pentru Jocuri de Noroc va restrictiona accesul la site-uri, dar si la conturile pe care romanii le au pe toate site-urile de jocuri de noroc fara licenta.

"Si-au deschis in jur de 460 de mii de oameni cont pe online, din care aproximativ 180 de mii joaca frecvent, frecvent adica de peste doua ori pe saptamana. Sunt jucatori profesionisti care traiesc doar din asta pe partea de poker unde poti sa ai un venit lunar constant. Acestia joaca sume de ordinul sutelor de euro si sunt cei de pe partea de pariuri, unde sumele sunt mai mici, de ordinul a catorva sute de lei pe luna", a precizat Sorin Constantinescu.

Cum in acest moment doar trei site-uri de jocuri functioneaza legal, toti cei care isi lasa banii la poker online sau pariaza pe alte site-uri risca o amenda intre 5.000 si 10.000 de lei, dar si sa piarda castigul, atrag atentia autoritatile.

Mai mult, oficialii spun ca nu pot interveni daca operatorul dispare cu banii sau refuza sa plateasca.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: pariuri, site-uri, ilegal
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii