A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715187207.5759.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Antioxidantii: prietenii tai cei mai buni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-07-2015, ora 08:54

Antioxidantii: prietenii tai cei mai buni

Articol de Madalina Irimia
Probabil ai aflat deja ca incetinirea procesului de imbatranire nu mai este un mister. Cele mai bune rezultate in studiile de cercetare s-au realizat prin administrarea animalelor de laborator de diete sarace in calorii, dar bogate in nutrimente antioxidante, cu alte cuvinte, exact ceea ce au nevoie si nimic mai mult.

Acestea reduc „stresul oxidativ” si asigura o maxima protectie antioxidanta. Animalele hranite in acest fel nu numai ca traiesc cu 40% mai mult, dar sunt si mult mai active pe tot timpul vietii. Desi studiile pe termen lung nu s-au terminat, exista motive sa presupuna ca aceleasi principii se pot aplica si la oameni.

Mancand mai multi antioxidanti de-a lungul vietii, poti invinge cresterea tensiunii arteriale odata cu inaintarea in varsta. in cadrul unui studiu, o autoritate in domeniu a descoperit ca tensiunea arteriala a barbatilor care au luat cele mai mari doze de vitamina C si betacaroten o perioada mai mare de zece ani nu a crescut la fel de mult ca aceea a barbatilor care au luat cele mai mici doze din aceleasi vitamine.

Diferenta, desi mica, s-a tradus intr-o reducere cu 6% a deceselor cauzate de accidente vasculare cerebrale, cu 4% a celor cauzate de boli de inima si cu 3% pentru restul cauzelor.

Vitamina C pare sa aiba un efect puternic in special in mentinerea tensiunii arteriale la un nivel coborat, potrivit unor dovezi de netagaduit. Numeroase studii arata ca tensiunea arteriala este mai mare in cazul celor care ingrereaza o cantitate redusa de vitamina C.

Persoanele care au reusit sa-si procure zilnic vitamina C continuta intr-o portocala (70mg) au inregistrat in medie o crestere cu 11 unitati a tensiunii sistolice si cu sase unitati a tensiunii diastolice, comparativ cu cele care au beneficiat de mai mai multa vitamina C. in general, nivelurile scazute ale vitaminei C au marit tensiunea sistolica cu 16% si pe cea diastolica cu 9%. Mai mult, 1000 mg de vitamina C zilnic au redus semnificativ tensiunea arteriala.

Organismul produce radicali liberi, substante responsabile cu imbatranire, dar in acelasi timp produce si antioxidanti capabili sa mentina echilibrul. Din pacate, oamenii sunt expusi zilnic la surse de creare a radicalilor liberi suplimentar, corpul nu reuseste sa faca fata acestor agresori si, in consecinta, apar bolile. Pentru a lupta cu acesti agresori, ar trebui sa ne ferim de poluare, tutun, stres si sa ne ajutam corpul consumand alimente care contin antioxidanti.

Radicalii liberi sunt substante responsabile cu accelerarea imbatranirii si cresc riscul aparitiei bolilor; pentru a lupta impotriva lor ai nevoie de ajutorul acestor „prieteni” antioxidanti pe care ii poti lua din diverse alimente. Asadar, ai grija sa mananci citrice care contin vitamina C, precum: grepfruit, minole, portocale si lamai.

Organism ferit de afectiuni grave

Daca alegi sa urmezi un stil de viata sanatos, sunt convinsa ca poti sa impiedici aparitia multor afectiuni grave. Iata cateva repere care te vor ajuta in demersul tau:

- Mananca cinci sau mai multe portii de fructe si legume pe zi deoarece contin agenti puternici care stopeaza si incetinesc evolutia unei boli coplesitoare. Sunt studii care au descoperit ca fructele si legumele micsoreaza riscul de afectiuni incurabile cu 50%, chiar si in cazul persoanelor in varsta.

- Bea ceai, e plin de antioxidanti. Ai grija sa il prepari corect!

- Consuma mai putina carne rosie.

- Ar fi bine sa reduci si consumul de grasime animala saturata.

- Fii prudenta cu alcoolul.

- Mananca mai multa proteina de soia din faina sau laptele de soia, tofu si cereale integrale.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii