ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-08-2016, ora 10:51

Angela Merkel ataca dur tarile est-europene. Romania, vizata: „Este inacceptabil!

Articol de Madalina Irimia
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a denuntat lipsa de solidaritate a tarilor central si est-europene in criza imigratiei, atragand replica Poloniei, care sustine ca sistemul UE de distribuire a refugiatilor reprezinta o incalcare a suveranitatii, scrie Mediafax.

"Este inacceptabil ca unele state membre UE sa nu accepte refugiati doar pentru ca sunt musulmani. Fiecare trebuie sa aiba propria contributie", a declarat Angela Merkel intr-un interviu acordat postului ARD.

Cancelarul Germaniei a subliniat ca Uniunea Europeana reuseste sa gaseasca solutii, inclusiv in problema refugiatilor. Konrad Szymanski, adjunct al ministrului de Externe din Polonia, a criticat declaratiile cancelarului Germaniei.

"Cred ca aceasta atitudine este daunatoare pentru Europa si deja atrage o opozitie puternica", sustine oficialul polonez, citat de site-ul agentiei AP.

In opinia lui, impunerea cotelor de distribuire a refugiatilor la nivelul Uniunii Europene ar incalca suveranitatea statelor membre si ar ameninta integrarea europeana. Saptamana trecuta, un membru al Guvernului Italiei a cerut Uniunii Europene sa initieze proceduri de sanctionare a tarilor care nu respecta cotele de distribuire a refugiatilor.

Germania, Franta si Austria au sugerat in mai multe randuri sanctionarea tarilor europene care nu accepta cotele de repartizare a refugiatilor.

Fostul cancelar austriac Werner Faymann a pledat, acum cateva luni, pentru solidaritatea tarilor central si est-europene membre UE in primirea refugiatilor, avertizand cu reducerea fondurilor statele care nu accepta extracomunitari conform sistemului de distribuire.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii