ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

EDUCATIE
01-10-2012, ora 13:12

Andronescu vrea ca directorii de scoli sa fie alesi de consiliile profesorale

Articol de Madalina Irimia

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, duminica, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca doreste modificarea Legii educatiei in asa fel incat directorii unitatilor de invatamant sa fie alesi de consiliile profesorale si sa se scape de "ingerinta politica”.

Ecaterina Andronescu a afirmat ca dorinta sa este ca directorii de scoli sa fie alesi la fel ca si rectorii universitatilor, de catre cadrele didactice, si sa poata da socoteala in fata acestora, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Educatiei a adaugat ca vrea sa modifice Legea educatiei pentru ca directorii sa poata fi alesi de consiliile profesorale, in asa fel incat scolile sa isi poata gestiona problemele pe care le au "fara amestec politic".

"Eu vreau sa schimbam Legea invatamantului, in aceasta lege sa scriem ca directorul este ales de consiliul profesoral si in felul acesta scapam de orice ingerinta politica. Asa se aleg rectorii acum. Am fost rector, m-a ales comunitatea academica, stiam ca trebuie sa dau socoteala comunitatii academice. Prin lege trebuie sa dam in mana consiliului profesoral parghiile sa-l schimbe pe director, daca nu duce scoala in directia cea buna", a sustinut Andronescu.

Sursa: mediafax.ro

Foto: ghimpele.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii