A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713946473.863.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Andronescu: Vom modifica Legea educatiei astfel incat clasa a IX-a sa RAMANA la liceu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

EDUCATIE
28-10-2012, ora 08:41

Andronescu: Vom modifica Legea educatiei astfel incat clasa a IX-a sa RAMANA la liceu

Articol de Madalina Irimia

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, doreste ramanerea clasei a IX-a la liceu, spunand ca nu este de acord cu trecerea acesteia la ciclul gimnazial, iar in acest sens intentioneaza modificarea Legii educatiei.

"Clasa a IX-a cred ca trebuie sa ramana la liceu. Liceul romanesc are in traditie o durata de patru ani si eu cred ca trecerea clasei a IX-a la clasa gimnaziala ar insemna un salt in jos imens la calitatea invatamantului si nu cred ca trebuie sa-l facem. De aceea, acesta este unul din obiectivele pe care le avem atunci cand vom modifica legea si vrem sa facem lucrul acesta cat mai curand", a afirmat Ecaterina Andronescu, sambata, la o intalnire cu directorii unitatilor de invatamant din judetul Constanta.

Ministrul a precizat ca actuala Lege a educatiei prevede ca din 2015 clasa a IX-a sa treaca la scoala gimnaziala, dar ca intentioneaza corectarea acesteia pentru ca lucrurile sa ramana neschimbate, informeaza Mediafax.

"Actuala lege stabileste ca din 2015 clasa a IX-a sa treaca la scoala gimnaziala. Acest lucru ar fi pur si simplu o abandonare a calitatii sistemului national de invatamant. Vom corecta legea Educatiei si vom lasa clasa a IX-a in ciclul gimnazial, acolo unde mi se pare ca ii este locul”, a explicat ministrul Educatiei.

Potrivit Legii educatiei care a intrat in vigoare din 1 ianuarie 2011, elevii care au intrat in clasa a V-a in anul scolar 2011-2012 ar trebui sa stea in gimnaziu cinci ani, inclusiv in clasa a IX-a.

Sursa: mediafax.roF

Foto: rtv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii