A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714041345.0723.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ana Birchall: „Romania trebuie sa fie in spatiul Schengen si cu drepturi, nu doar cu obligatii”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-09-2016, ora 14:10

Ana Birchall: „Romania trebuie sa fie in spatiul Schengen si cu drepturi, nu doar cu obligatii”

Articol de Madalina Irimia
Romania trebuie sa faca parte din spatiul Schengen, iar acest aspect trebuie discutat la primul Consiliu JAI, care va avea loc in perioada urmatoare, a fost mesajul transmis, luni, de presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputatilor, Ana Birchall, in cadrul unei intalniri cu omologul sau francez, Danielle Auroi.

La invitatia partii romane, s-a aflat la Bucuresti o delegatie a Comisiei pentru afaceri europene din Adunarea Nationala a Frantei, condusa de presedinta Comisiei, Danielle Auroi. Agenda discutiilor s-a referit in principal la evolutiile referitoare la spatiul Schengen, gestionarea migratiei, politica europeana de vecinatate si viitorul Uniunii Europene.

"In ceea ce priveste spatiul Schengen, ne-am exprimat solicitarea, in mod ferm, de a face toate eforturile, inclusiv la nivelul Comisiei pentru afaceri europene din parlamentul francez, ca Romania sa fie acceptata in spatiul Schengen in regim de urgenta. Cu alte cuvinte, am solicitat ca Romania sa fie primita in spatiul Schengen si am primit un raspuns afirmativ, asigurandu-ne ca Franta (...) sustine eforturile Romaniei de integrare in spatiul Schengen in primul rand cu aeroportul. Ne asteptam ca la urmatorul JAI din perioada imediat urmatoare sa se obtina acest acord favorabil. Colegii din Comisia pentru afaceri europene din Parlamentul francez s-au angajat ca vor discuta cu colegi din alte comisii, din Germania, din Olanda, astfel incat sa putem sa obtinem acest raspuns favorabil (...) Nu mai vrem ca Romania sa fie in spatiul Schengen doar cu obligatii, si nu cu drepturi", a declarat Ana Birchall la finalul discutiilor.

Parlamentarul roman a adaugat ca, alaturi de Franta, tara noastra depune eforturi sustinute pentru consolidarea securitatii Europei, fiind un actor activ in combaterea fenomenului terorist.

"In ceea ce priveste politica europeana de vecinatate, am solicitat ca si Franta sa continue sa sustina eforturile Republicii Moldova, Georgiei, Ucrainei pentru integrarea pe parcursul euro-atlantic si al Uniunii Europene, pe care noi il dorim ireversibil (...) La multiplele crize cu care se confrunta Uniunea Europeana s-a mai adaugat si aceasta criza, pe care eu o numesc criza de incredere, si este foarte important ca impreuna sa putem gasi o solutie la acest aspect", a aratat deputata PSD.

Franta recunoaste, asa cum a transmis in mesajul sau si presedintele Francois Hollande, dreptul Romaniei de a adera la spatiul Schengen, a subliniat la randul sau Danielle Auroi.

"Voi transmite acest mesaj si colegilor mei din alte parlamente. Multumesc Romaniei pentru solidaritatea de care da dovada in aceste momente dificile cu care se confrunta Uniunea Europeana (...) Cred ca este important sa lucram impreuna", a subliniat reprezentanta Adunarii Nationale a Frantei.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii