ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-01-2015, ora 09:35

Amenintare de la Moscova: Sistemul american antiracheta nu poate face fata rachetelor rusesti

Articol de Madalina Irimia
Sistemul de aparare antiracheta al SUA nu poate face fata rachetelor strategice rusesti, a declarat duminica seara vicepremierul Dmitri Rogozin, responsabil de industria militara in guvernul de la Moscova.
"Nici acum si nici chiar in perspectiva, sistemul de aparare antiracheta al SUA nu va putea sa stopeze sau sa puna la indoiala potentialul strategic al Rusiei", a declarat Rogozin, intr-o emisiune televizata de pe canalul Rossia 1, refuzand totusi sa faca vreo precizare cu privire la caracteristicile rachetelor strategice rusesti, potrivit agentiei de presa oficiale TASS.
"Cu inca trei ani in urma se faceau multe ironii cu privire la starea complexului nostru militar-industrial si toata lumea considera ca putem sa confectionam, in cel mai bun caz, doar cratite. Situatia s-a schimbat acum. SUA sunt deja in mod real preocupate de planurile noastre de reinzestrare a armatei", a afirmat Rogozin.
"Acestea nu sunt doar niste proiecte, ci volume concrete, a caror calitate tehnica creste de la an la an", a adaugat el.
Doar in 2014, Rusia a fabricat 170 de avioane militare, 289 de elicoptere, 87 de nave, vase si echipamente maritime, cinci submarine, dintre care doua destinate exportului in Vietnam, a precizat vicepremierul rus.
"Am lansat in spatiu in 2014 circa 80 de aparate cosmice, am efectuat 52 de lansari de pe teritoriul Rusiei si de pe Baikonur. Si zeci de rachete balistice intercontinentale.
Fara a lua in considerare productia de pusti automate, mitraliere, munitie - tot ce este necesar pentru fortele armate", a afirmat el, indicand ca dezvoltarea industriei militare a inregistrat in anul trecut un salt real fata de cea din 2010.
Rogozin a mai spus ca sanctiunile occidentale ar fi fost gandite pentru a reduce dramatic nivelul de trai in Rusia si a provoca revolta populatiei fata de actualele autoritati de la Kremlin.
Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: rusia, sua, dmitri rogozin
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii