A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714087919.8959.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Alina Bica si-a dat demisia de la sefia DIICOT
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-11-2014, ora 11:17

Alina Bica si-a dat demisia de la sefia DIICOT

Articol de Cristian Amariei
Alina Bica, procurorul-sef al DIICOT, a demisionat din fruntea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu a precizat ca procurul-sef adjunct va prelua conducerea DIICOT.

Alina Bica a fost numita sef de birou la DIICOT in 2004. Intre 2009 si 2012 a fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, facand parte din comisia care a elaborat noile coduri.

Alina Bica a fost numita la conducerea DIICOT in mai 2013.

Alina Bica a fost arestata preventiv, fiind suspectata ca ar fi aprobat restituirea frauduloasa a unui teren de 13 hectare, situat in Bucuresti, in zona Plumbuita.

Procurorul general Tiberiu Nitu a declarat vineri dimineata ca va asigura conducerea DIICOT, impreuna cu procurorul sef al acestei structuri de parchet, iar daca Alina Bica nu isi prezinta demisia, atunci ea poate fi revocata din functie.

Sefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestata, sambata dimineata, de instanta suprema, in dosarul de coruptie in care este cercetata pentru abuz in serviciu, dupa despagubirea acordata pentru un teren supraevaluat din Capitala de o comisie de la ANRP din care procurorul a facut parte.

Aceeasi masura preventiva a fost dispusa pentru celelalte trei persoane retinute in acest dosar: Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu, toti acuzati de abuz in serviciu.

Decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta.

Dupa aflarea deciziei instantei, Bica a venit la arestul Politiei Capitalei, sambata dimineata, cu un autoturism condus de sotul ei.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii