ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-04-2015, ora 12:37

Alimente si bauturi care iti distrug rinichii

Articol de Madalina Irimia
Unele alimente si bauturi iti fac mai mult rau decat crezi si unele dintre acestea iti afecteaza puternic rinichii. Nu te gandi doar la alimentele sarate, deoarece multe substante ajung sa se filtreze in rinichi. Vezi care sunt si evita-le pentru a avea rinichi sanatosi.

Sarea, principalul inamic al rinichilor

Sarea creste presiunea sangelui in artere, inrautateste procesele de inflamare din corp si forteaza rinichii sa filtreze multa apa. Oamenii moderni consuma cu aproape un gram mai multa sare decat ar avea nevoie in fiecare zi, iar rinichii nu au cum sa nu simta diferenta.

Multe alimente contin sare fara sa fie sarate, cum ar fi carnea, mezelurile, fast food, sosurile, nuci si seminte, branzeturi, condimente, etc.

Unele legume si fructe

Teoretic, legumele si fructele sunt sanatoase si recomandate de medici. Dar daca ai probleme cu rinichii este bine sa eviti anumite alimente din aceasta categorie.

Legumele si fructele care contin mult potasiu trebuie evitate daca deja stii ca ai probleme cu rinichii: banane, broccoli, portocale, cartofi, rosii, ciuperci, pepene verde, varza, prune, stafide si papadie.

Lactate

Atunci cand suferi de o boala de rinichi, echilibrul dintre mineralele din corp poate fi afectat. Desi cel mai grav este dezechilibrul de potasiu si sodiu din corp, nici daca pierzi fosfor si calciu nu vei fi sanatos.

Rinichii bolnavi filtreaza uneori prea mult fosfor si corpul incepe sa ia calciu din oase pentru a echilibra balanta celor doua minerale.

Unele lactate pot creste nivelul de fosfor din sange, care scade nivelul de calciu din oase: ciocolata, seminte, lapte, iaurt, branzeturi, fasole, mazare.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: rinichi, alimente, bauturi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii