Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Alimente pe care ar trebui sa le eviti vara
Articol de Madalina IrimiaIn timpul verii, corpul uman o acumuleaza o cantitate mare de caldura pe care nu o poate elimina, iar acest lucru poate duce la imbolnaviri. Tocmai de aceea, trebuie sa acorzi o atentie sporita alimentatiei sanatoase sa fii atent la ceea ce mananci in zilele toride de vara.
In general, in asemenea perioade din alimentatia sanatoasa ar trebui excluse, sau macar consumate intr-o cantitate cat mai mica, urmatoarele alimente:
Scoate din dieta fructele care ridica temperatura corpului
Daca mananci prea multe fructe care ridica temperatura corpului precum litchi, fructe mici exotice, al caror aspect seamana cu cel al castanelor, invelite intr-o capsula tepoasa, sau longan, asemanator cu un strugure mare cu pielea mata, corpul tau va acumula prea multa caldura, ceea ce va avea ca rezultat imbolnavirea. In timpul verii, multi oameni sufera de insomnie si rata metabolismului este ridicata.
Prin urmare este de-a dreptul periculos sa consumi fructe de genul celor amintite mai sus. In plus, oamenii care au febra si inflamatii trebuie sa se fereasca de astfel de fructe. Iata si alte fructe care ridica temperatura corpului: piersica, guava, cirese, nuca de cocos, durian, caisa etc.
Mananca mai putine nuci si alune
Nucile si alunele contin o cantitate insemnata de uleiuri si grasimi sunt hranitoare si benefice sanatatii. Chiar si asa este recomandabil sa mananci o cantitate mai mica de alune si nuci in timpul verii. Aceste alimente contin multe calorii si, prin urmare, vor produce multa caldura in organism. Cantitatea pe care este recomandat sa o consume un om normal in zilele de vara este de 30 de grame alune sau nuci.
Renunta la carne
La peste 35grade Celsius oamenii transpira mult, iar acest lucru creste vascozitatea sangelui si oamenii sunt mult mai iritabili. Iar daca mananci multa carne in asemenea momente, lucrurile se vor inrautati din punct de vedere al temperamentului. Carnea contine multe proteine animale, care reduc cantitatea de triptofan din creier, iar persoanele devin mai agresive si anxioase. In plus, carnea contine prea putin calciu, asa ca in cazul in care exagerezi cu mancatul, concentratia de calciu din organism va scadea ceea ce va agrava iritabilitatea. Si nu in ultimul rand, prea mult carne poate cauza scleroza vasculara si apoi cresterea tensiunii arteriale, in vreme ce tensiunea arteriala crescuta este un factor important al instabilitatii emotionale.
Sursa: sfatulparintilor.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email