ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-04-2015, ora 11:32

Alergia - mituri despre alergii si adevarul care te vindeca

Articol de Madalina Irimia
Milioane de oameni resimt primavara ca pe un dusman. Aceasta pentru ca readuce pe tapet simptomele suparatoare ale alergiilor.

Pentru a le gestiona corect, specialistii de la Colegiul American pentru Alergii, Astm si Imunologie spulbera miturile vehiculate in randul pacientilor alergici.

Mit: Antihistaminicele care se dau fara prescriptie sunt extrem de eficiente si pot fi de real folos in eliminarea disconfortului dat de alergii

Adevar: Anumite pilule pe care pacientii cu alergii le pot lua fara reteta din farmacie amelioreaza anumite simptome intr-o oarecare masura. insa adevarul este ca pacientii au nevoie de medicamente mult mai puternice pentru a reduce nivelul inflamatiei care insoteste reactia alergica din corp. De aceea, vizita la alergolog este extrem de importanta pentru a primi cel mai bun diagnostic si implicit cel mai eficient tratament.

Mit: Spray-urile nazale decongestive pot da dependenta.

Adevar: Teoretic, aceste medicamente care se inhaleaza nu sunt concepute sa dea dependenta daca sunt corect utilizate. insa acest fenomen neplacut apare daca pacientii abuzeaza pe termen lung de aceste spray-uri. Acestea nu trebuie folosite mai mult de 3 zile consecutiv. in plus, specialistul alergolog trebuie consultat obligatoriu in privinta utilizarii medicamentelor cu steroizi.

Mit: Consumul de miere din productie locala poate ameliora alergiile

Adevar: Mierea produsa in zonele in care traiesc pacientii cu alergii contine polenuri din florile autohtone, iar ingerarea lor ar trebui sa creasca toleranta organismului la acesti alergeni. Totusi, multe polenuri pot da reactii alergice grave, iar anumite sortimente de miere le pot contine. in plus, cu cat este mai putin procesata, cu atat mai mult mierea va contine elemente cu potential alergen.

Mit: Alergia la polen nu are nici o legatura cu alergiile alimentare

Adevar: O treime dintre persoanele care sunt alergice la polen pot avea reactii negative si la diverse alimente. Aceste reactiii ale organismului nu sunt violente. insa pot consta in mancarimi usoare la nivelul cavitatii bucale. Daca alergia este la polenul provenit de la arbori, aceasta se poate insoti de reactii neplacute la mere, cirese, prune sau migdale. Disconfortul poate dura cateva minute dupa consum, insa exista pacienti care experimenteaza dureri de stomac si chiar socul anafilactic. indepartarea cojilor si fierberea alimentelor pot reprezenta metode bune de scadere a potentialului alergen al unor alimente.

Mit: Testele de sange sunt perfecte pentru depistarea alergiilor

Adevar: La ora actuala, testele cutanate sunt mult mai bune decat cele de sange. Acestea constau in injectarea unei cantitati mici de alergen sub piele. Daca zona se umfla si se inroseste, atunci prezenta alergiei este garantata. Testarea cutanata este o metoda care nu implica riscuri nici pentru copii. Conditia esentiala este sa fie facuta sub supravegherea specialistului. Insa aceste examinari nu sunt de ajuns pentru stabilirea terapirie. Ele trebuie insotite obligatoriu de consultul unui alergolog.

Curele cu injectii pot pregati sistemul imunitar pentru atacul alergenilor. Iar imunizarea este mai ieftina decat alte terapii.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: alergie, mit, adevar
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii