ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-07-2014, ora 06:01

Adrian Nastase POATE FI ELIBERAT CONDITIONAT. DNA a anuntat ca face RECURS

Articol de Cristian Amariei

Judecatoria Sectorului 4 a admis miercuri cererea fostului premier Adrian Nastase de eliberare conditionata din inchisoare. DNA a facut recurs.

Fostul premier Adrian Nastase a declarat miercuri ca nu va recunoaste acuzatiile pe care i le-a adus DNA nici daca procurorii vor cere 10 ani de inchisoare.

Declaratia a fost facuta la Judecatoria Sectorului 4, unde s-a dezbatut cererea lui Nastase de eliberare conditionata din inchisoare.

"Reeducarea, in ceea ce ma priveste, daca inseamna ca trebuie sa vin in fata DNA si sa zic ca acuzatiile au fost corecte, nu o voi face niciodata. Poate DNA sa ceara 10 ani de detentie. De altfel, am facut si demersuri la CEDO pentru a ataca sentintele primite", a declarat Nastase in fata instantei, potrivit agerpres.ro.

Adrian Nastase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul "Zambaccian". De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat.

In dosarul "Zambaccian", Adrian Nastase a fost acuzat ca a primit de la fostul sef al ISC Irina Jianu, in perioada 2002-2004, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 600.000 de euro, constand in bunuri importate din China si contravaloarea unor lucrari efectuate la imobilele din localitatea Cornu si Bucuresti.

In dosarul "Trofeul calitatii", Adrian Nastase a fost acuzat ca in anul 2004 s-ar fi folosit de ''influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid'' pentru organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii" in constructii' cu scopul strangerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, la care urma sa participe.

Foto: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii