ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-05-2016, ora 11:01

Adevarul despre tigarile electronice

Articol de Cristian Amariei
Tigarile electronice sunt un plus in domeniul sanatatii publice, iar fumatorii ar trebui incurajati sa le foloseasca.

Asta spune cel mai recent raport al Colegiului Regal al Medicilor din Marea Britanie. In urma acestei analize, s-a ajuns la concluzia ca tigarile electronice nu fac rau organismului, chiar daca nu functioneaza ca un antidot pentru obiceiul fumatului.

In raportul citat de The Independent, care insumeaza nu mai putin de 200 de pagini s-a facut una dintre cele mai profunde analize asupra controversatelor dispozitive menite sa inlocuiasca tutunul si, in final, sa il faca pe utilizator sa renunte de tot la fumat.
Cercetatorii arata ca tigarile electronice nu functioneaza ca o piedica in a se apuca de fumat pentru nefumatori si ca majoritatea celor care apeleaza la aceste dispozitive sunt fumatori de o lunga perioada de timp.

„In cazul fumatorilor, tigara electronica poate conduce la renuntarea la fumat complet, ceea ce nu s-ar fi intamplat in alta situatie. Tigarile electronice lucreaza, totodata in beneficiul sanatatii publice. Aceste dispozitive nu afecteaza nefumatorii, in timp ce tigarile normale au efecte negative si asupra lor”, se arata in raport.

Chiar daca tigarile electronice au fost subiectul unor discutii aprinse si controversate, vorbindu-se despre efectele nocive pe care le pot avea asupra organismului, acest raport arata ca aceste dispozitive ar putea lucra chiar ca niste elemente de prevenire a mortii premature si a bolilor care apar din cauza fumatului. De asemenea, fumatorii trebuie sa stie ca aceste dispozitive ii pot ajuta sa renunte la fumat complet.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii