ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-10-2014, ora 14:33

Adevaratul motiv pentru care multi oameni casatoriti se ingrasa. Concluzia unui studiu

Articol de Cristian Amariei
Un studiu recent sugereaza ca certurile in cadrul casniciei au un efect negativ mai putin banuit: duc la ingrasare.

Astfel, cearta cu sotul sau sotia si o tendinta spre depresie cresc foarte mult riscul de obezitate la adulti, pentru ca organismul nu mai poate procesa corect alimentele cu un procent ridicat de grasimi.

Cercetatorii au observat ca in cazul cuplurilor care se cearta mai des si au un istoric legat de depresie, femeile si barbatii ard mai putine calorii dupa o masa comparativ cu alte cupluri, care se cearta mai putin.

Calculele expertilor arata ca din aceasta cauza o persoana se poate ingrasa peste 6 kg intr-un singur an.

Cuplurile certarete aveau de asemenea un nivel ridicat de insulina si de trigliceride in sange dupa ce au mancat alimente grase, iar acest dezechilibru metabolic contribuie la asimilarea caloriilor.

Jan Kiecold-Glaser, de la Universitatea de Stat Ohio, coordonatorul cercetarii, spune ca acest studiu este dovada ca sanatatea psihica este extrem de importanta.

Concluzia cercetarii sustine studii anterioare, care aratau ca femeile stresate aveau un metabolism mai lent si ardeau cu 100 de calorii mai putin zilnic.

Totusi, in cadrul acestei cercetari au fost analizate doar efectele unei singure mese. Prin urmare, situatia ar putea fi si mai grava.

La studiu au luat parte 43 de cupluri sanatoase, cu varsta intre 24 si 61 de ani, care erau casatorite de cel putin 3 ani.

Dupa ce au completat chestionare privind gradul de satisfactie in relatie si eventuale probleme legate de depresie, toti voluntarii au mancat alimente care insumau 60 de grame de grasime, respectiv 930 de calorii, similar unei mese la un fast-food.

Dupa doua ore, fiecare cuplu a fost lasat sa discute anumite probleme delicate din relatia lor, timp in care au fost filmati.

Apoi, cercetatorii au masurat la fiecare persoana, timp de 7 ore, nivelul de oxigen si de dioxid de carbon inspirat si expirat, pentru a observa ritmul in care caloriile sunt transformate in energie.

De asemenea, au fost facute analize de sange, pentru a se vedea nivelul de glicemie, trigliceride si insulina.

Voluntarii care aveau o tendinta spre depresie si probleme in casnicie ardeau in medie 31 de calorii mai putin comparativ cu persoanele care aveau relatii mai armonioase. Ei aveau si un nivel de insulina cu 12% mai ridicat, ceea ce stimuleaza asimilarea grasimilor.

Sursa: desopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii