A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714181596.9363.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Acupunctura ar putea ajuta la tratarea Parkinson-ului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
24-10-2012, ora 13:44

Acupunctura ar putea ajuta la tratarea Parkinson-ului

Articol de Madalina Irimia

Acupunctura joaca un rol important in tratarea mai multor boli cronice, printre care se numara afectiunile pulmonare, durerile cronice si chiar cancerul, dupa cum au aratat studiile precedente.

Un studiu recent, publicat in jurnalul CNS Neuroscience & Therapeutics, arata ca aceasta terapie poate fi benefica in ameliorarea simptomelor bolii Parkinson.

Potrivit expertilor, cu ajutorul acupuncturii se poate „atinge” o parte a creierului responsabila cu abilitatile de a controla miscarile, scrie Huffigton Post.

Specialistii spun ca anumite celule nervoase de la nivelul creierului produc, in mod normal, o substanta chimica numita dopamina. Dopamina este un mediator chimic sau un neurotransmitator, prin intermediul caruia celulele nervoase controleaza miscarile corpului. In boala Parkinson, aceste celule nervoase, ce produc dopamina, se distrug ducand la nivele scazute ale acestei substante chimice. Cand se intampla acest lucru pot aparea probleme in a controla miscarile corpului.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta de la Universitatea Kyung Hee, din Coreea, au rugat un grup de 12 voluntari care sufereau de Parkinson si 12 persoane sanatoase sa participe la un experiment.

Pentru inceput, grupul de voluntari, atat diagnosticati cu aceasta boala, cat si cei sanatosi, au fost supusi unor scanari la nivelul creierului, cu ajutorul carora cercetatorii au putut vedea daca celulele nervoase producea suficienta dopamina. Apoi, participantii la studiu au trebuit sa faca o sedinta de acupunctura, in urma careia au fost din nou supusi unor scanari.

Rezultatele obtinute au aratat ca terapia a ajutat la imbunatatirea activitatii celulelor nervoase care controleaza miscarile.

Desi varsta medie la stabilirea diagnosticului este de 50- 60 ani, una din 20 persoane cu Parkinson incep sa prezinte simptome inainte de a implini varsta de 40 de ani.

Peste 70.000 de romani sunt diagnosticati cu boala Parkinson, insa numarul real al bolnavilor este mult mai mare, sustin specialistii, si asta din cauza ratei scazute de diagnostic.

Sursa:Gandul.info

Foto: fortmyerscommunityacupuncture.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii