ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-10-2016, ora 12:27

Acord privind limitarea taxarii datelor mobile in tarile din Uniunea Europeana

Articol de Cristian Amariei
Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns, miercuri, la un acord preliminar privind accesul la retelele operatorilor de telefonie mobila.

UE a propus o schema care sa stopeze practicile nepopulare ale operatorilor de a taxa suplimentar persoanele care efectueaza apeluri sau folosesc Internetul in alte state ale Uniunii Europene, conform Agerpres.

Dupa ani de negocieri dure, Parlamentul European a aprobat legea privind eliminarea tarifelor de roaming in interiorul celor 28 de state ale blocului comunitar din 15 iunie 2017. Exista temeri ca, fara un acord de plafonare a taxelor pe care si le impun operatorii unul altuia pentru a face ca sistemul de roaming sa functioneze, unele firme ar putea sa nu mai ofere serviciul sau sa-si recupereze veniturile pierdute majorand preturile pe piata interna.

Principalul subiect al negocierilor dintre statele membre ale Uniunii Europene a fost taxarea datelor mobile.

Reprezentantii UE au sprijinit propunerea Slovaciei de plafona din iunie taxarea datelor mobile la un euro cent per megabit (zece euro per gigabit) si apoi reducerea taxelor la 0,5 euro centi per megabit pana in 2021, a anuntat un purtator de cuvant al delegatiei Slovaciei.

Acordul de miercuri inca trebuie confirmat de ministrii de resort in decembrie si aprobat de Parlamentul European, inainte de a intra in vigoare.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: acord, ue, taxe, roaming
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Lisa,  20.02.2023 08:20

Technology is the key to unlocking new opportunities and unlocking the potential of people and organizations. It allows us to connect with people and businesses around the globe, and to share information and ideas with ease. It has enabled us to learn more about the world and to improve our lives in ways we never thought possible.mechanical ventilation buckinghamshire

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii