A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713967053.5361.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Academia Romana vrea sa devina stat in stat: cere drept de initiativa legislativa, rang si salarizare de ministru pentru presedintele Academiei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-08-2016, ora 11:10

Academia Romana vrea sa devina stat in stat: cere drept de initiativa legislativa, rang si salarizare de ministru pentru presedintele Academiei

Articol de Cristian Amariei
Academia Romana a postat pe site-ul sau o propunere de de modificare a legii de organizare si functionare in care cere drept de initiativa legislativa, asa cum acum au doar Parlamentul si Guvernul. Mai mult, propunerea legislativa introduce prevederea ca titlul de presedinte al Academiei Romane sa fie asimilat ca rang si salarizare functiei de Ministru, in timp ce vicepresedintii sa fie asimilati ca rang si salarizare functiei de Secretar General al Guvernului.

Academia mai propune ca salarizarea personalului din aparatul de lucru propriu al Academiei Romane sa se stabileasca la nivelul de salarizare aferent functiilor din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Propunerea Academiei prevede si alte masuri cu potential de controversa: infiintarea unei scoli doctorale care sa concureze cu piata libera, asigurarea unor scutiri de taxe si impozite, asigurarea de finantari guvernamentale.

Propunerea de lege poarta numele presedintelui Academiei, Ionel Valentin Vlad, si cuprinde propunerile si modificarile venite din partea membrilor Biroul Prezidiului si a unor Sectii ale Academiei Romane. Ionel Valentin Vlad a fost ales presedintele Academiei Romane in aprilie 2014 cu sprijinul PSD. El este membru al fantomaticei Academii a Oamenilor de Stiinta.

Anterior, salarizarea pentru personalul din aparatul de lucru propriu se stabilea in conditiile aplicabile personalului bugetar, cu un spor de importanta nationala de 25% la salariul de baza.

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii