A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713587977.9073.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Guvernul a decis ca numararea voturilor va fi inregistrata audio-video
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
20-10-2016, ora 09:47

ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Guvernul a decis ca numararea voturilor va fi inregistrata audio-video

Articol de Madalina Irimia
Guvernul a luat doua noi masuri in scopul asigurarii corectitudinii si integritatii procesului electoral pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, printr-o Hotarare adoptata miercuri.

"Pentru cresterea increderii cetatenilor in corectitudinea operatiunilor de numarare a voturilor, procedurile realizate de la incheierea votarii si pana la parasirea localului sectiei de vot de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare, vor fi inregistrate video si audio. inregistrarea va fi facuta de catre operatorul de calculator, cu ajutorul tabletelor aflate in dotarea sectiilor de votare", potrivit unui comunicat emis de Guvern.

Inregistrarile video-audio vor putea fi folosite de organismele electorale, respectiv de catre BEC, pentru solutionarea eventualelor sesizari si vor fi pastrate pentru o perioada de 3 luni de la data publicarii rezultatelor alegerilor in Monitorul Oficial.

"Masura inregistrarii video-audio este armonizata in concordanta cu jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului si cu legislatia nationala pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date", se mai arata in acelasi document.

Toate sectiile de votare au fost dotate, pentru alegerile locale din 5 iunie, cu tablete pentru prevenirea votului ilegal.

A doua masura luata de Guvern, miercuri, va permite Ministerului Afacerilor Interne achizitionarea unor plicuri de plastic trasparent, inseriate, prevazute cu un sistem de sigilare care sa nu permita desfacerea decat prin rupere.

"Pentru achizitionarea acestor plicuri sunt asigurate fonduri din bugetul MAI. Acest nou model de plic este necesar pentru a impiedica desfacerea plicului si resigilarea acestuia pe parcursul procedurilor de numarare a voturilor, dar pentru a putea verifica in orice moment numarul stampilelor sigilate, fara desigilarea plicului", se mai arata in comunicatul Guvernului.

Potrivit legislatiei in vigoare, dupa inchiderea localului sectiei de vot, presedintele, in prezenta membrilor biroului electoral si a persoanelor acreditate, verifica starea sigiliilor de pe urnele de votare, sigileaza fanta urnelor de votare si introduce stampilele cu mentiunea "VOTAT" intr-un plic care se sigileaza prin aplicarea stampilei de control a sectiei de votare.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: alegeri, parlament, voturi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii