ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-07-2014, ora 05:12

A ajuns in carje, de la o batatura. Medicul chirurg, acuzat de MALPRAXIS

Articol de Madalina Irimia

O batatura la un picior s-a trasformat intr-un cosmar pentru un barbat din Iasi! Omul a fost operat la calcai, iar acum abia daca mai poate merge cu piciorul stang. Daca pacientul da vina pe medicul plastician, pe care il acuza ca l-a macelarit, doctorul spune ca toata vina o poarta bolnavul, care nu a respectat dupa operatie nicio indicatie medicala. Barbatul vrea sa dea acum statul roman in judecata si cere daune de sute de mii de euro.

De doi ani, ieseanul nu mai poate iesi din casa unde merge doar cu ajutorul carjelor. De vina, spune el, este un medic de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, care l-a operat la calcai dupa ce facuse o batatura de la incaltaminte. Imediat dupa operatie, pacientul a fost externat. I s-a dat in schimb un tratament si i s-a recomandat sa revina la control dupa trei saptamani.

Apoi barbatul a fost internat din nou si operat de un alt medic, de la acelasi spital. "Din nou mi-a facut o treaba in bataie de joc. cu o bucatica subtire de piele a coperit osul, mi-au facut cadou si microbi care se gasesc numai in spitale, si dupa aia in martie externarea.Am venit acasa si apoi vedeam ca rana se deschide. M-am dus la el. Tot am fost plimbat cu vorba si mintit de el", a spus pacientul. Chirurgul plastician sustine ca singurul vinovat pentru cele intamplate este chiar bolnavul, care nu a respectat recomandarile.

Acum, barbatul spune ca se va adresa Curtii Europene pentru Drepturile Omului si ca va da in judecata statul roman, de la care va cere daune materiale in valoare de 200 de mii de euro. Colegiul Medicilor nu a demarat nicio ancheta, pentru ca nu a primit nicio sesizare.

Sursa: realitatea.net

Foto: televiziunea-medicala.ro

     
Tag-uri: barbat, Iasi, malpraxis
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii