ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
07-07-2013, ora 11:08

82% dintre medicii romani recomanda vaccinarea pneumococica pentru copiii cu varste pana la 2 ani

Articol de Madalina Irimia

Bolile pneumococice la copiii cu varste sub 2 ani reprezinta cea mai mare ingrijorare, atat pentru pediatri, cat si pentru medicii de familie, potrivit unui studiu recent realizat de Ipsos Healthcare, informeaza printr-un comunicat de presa Coalitia pentru o Noua Preventie 2013 (CNP 2013).

Cercetarea a aratat ca nivelul ingrijorarii doctorilor cu privire la bolile pneumococice a atins o medie de 9,1 - pe o scara de la 1 la 10 - mult peste scorul 7,9 inregistrat la nivelul Europei de Est.

Rezultatele studiului au fost prezentate in cadrul unei mese rotunde organizate la Palatul Parlamentului de Coalitia pentru o Noua Preventie 2013 (CNP 2013) si de Ministerul Sanatatii, la care au participat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, doctori, parlamentari romani si experti in vaccinare.

Un procent de 82% dintre doctorii romani (87% dintre pediatri si 81% dintre medicii de familie) recomanda vaccinarea pneumococica pentru copiii cu varste pana la 2 ani. In plus, Romania are cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeana, o treime dintre decese fiind cauzate de pneumonie.

Integral pe agerpres.ro

foto: copilul.ro

     
Tag-uri: vaccinare, copii, medici
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii