ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-09-2014, ora 13:10

7 explicatii despre vise la care nu te-ai gandit

Articol de Madalina Irimia
Tu stii ce se intampla cu tine dupa ce adormi? Si de ce unele persoane au cosmaruri, in timp ce altii isi petrec noaptea avand cele mai frumoase vise? Care sunt cele mai putin cunoscute explicatii despre vise?

Visele apar atunci cand ai somnul cel mai profund, chiar de sase ori in timpul noptii, iar durata unui vis variaza intre cateva secunde si o jumatate de ora. Specialistii afirma ca ultimul vis, cel de dimineata inainte de a te trezi, dureaza cel mai mult - in jur de 30 de minute.

Asemeni somnului, visele sunt niste fenomene misterioase. Insa cu cat oamenii de stiinta patrund mai adanc in mintea umana, cu atat gasesc unele dintre aceste raspunsuri. Iata 7 explicatii despre vise la care probabil nu te-ai gandit niciodata:

Daca visezi ca ai castigat la loterie sau ca ai avut un accident, ar trebui sa te pregatesti deoarece vor deveni realitate. Ai raspuns afirmativ? Nu esti singura, conform unui studiu publicat in februarie 2009 in revista americana Journal of Personality and Social Psychology. Iata concluzia cercetatorilor in urma a sase experimente: nu numai ca tinem cont de visele noastre, ci le si interpretam dupa cum se potrivesc cu propriile convingeri.

"Desi psihologii ofera o serie de explicatii despre vise, studiul nostru arata ca oamenii sunt siguri ca viselor lor au o anumita semnificatie pentru ei insisi si mediul in care traiesc", declara cercetatorul Carey Morewedge, asistent profesor la Universitatea Carnegie Mellon, Pittsburgh, SUA.

Mai multe pe divahair.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii