A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1752455865.3252.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

5 tari in care nu exista impozit pe venit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
13-07-2012, ora 13:00

5 tari in care nu exista impozit pe venit

Articol de Madalina Irimia

Impozitele pe venit sunt o sursa imensa de incasari pentru guvernele din toata lumea, iar dezbaterile pe tema taxelor sunt un subiect fierbinte in campania prezidentiala din Statele Unite.

Exista insa si cateva tari unde poti fi 100% sigur ca nu vei plati niciun impozit pe venit. Cnbc.com a alcatuit o lista cu cinci tari in care nu se aplica taxe pe veniturile personale, lista bazandu-se pe un studiu al KPMG efectuat in 96 de tari. Iata-le:

1. Emiratele Arabe Unite

In Emiratele Arabe sunt printre cele mai mari venituri pe cap de locuitor din lume, fara sa fie aplicat niciun impozit pe venit. In loc sa incaseze venituri din impozite, tara, care este printre primii trei exportatori de petrol la nivel global, se bazeaza pe taxele aplicate companiilor petroliere, care dau statului pana la 55% din incasari. Bancile straine platesc circa 20%.

Angajatii expatriati nu platesc asigurari sociale in Emiratele Arabe, insa cei care au cetatenie contribuie lunar cu 5% din venituri la aceste asigurari. Alte taxe indirecte includ taxele municipale, taxele rutiere si cele pe proprietate. Emiratele Arabe percep, de asemenea, o taxa de 50% pe bauturile alcoolice.

2. Qatar

Anul acesta, Qatar a devenit cea mai bogata tara din lume, cu un PIB pe cap de locuitor de peste 88.000 de dolari, potrivit Forbes.

Bazandu-si incasarile pe rezervele sale naturale de gaze – pe locul 3 in lume ca marime -, Qatar a investit masiv in infrastructura pentru a exporta acest produs. Tara nu percepe impozite pe veniturile personale, dividende, redevente, profituri, proprietate si castiguri de capital. Localnicii trebuie, insa, sa plateasca 5% din venituri pentru asigurari sociale, in timp ce angajatorii platesc 10%.

Guvernul are in plan introducerea unei taxe pe valoare adaugata, pentru a-si mari incasarile. Alte taxe indirecte includ un procent de 5% aplicat bunurilor importate.

3. Oman

Ca majoritatea tarilor sale vecine din Orientul Mijlociu, Oman isi obtine majoritatea veniturilor sale din titei. In aprilie, incasarile tarii din petrol au crescut cu 35%, la 8.49 miliarde de dolari, ajungand astfel ca 71% din incasarile totale ale Omanului sa se bazeze pe petrol. Desi nu se aplica nicio taxa pe venit, locuitorii Omanului trebuie sa plateasca 6.5% din salariul lunar pentru asigurarile sociale. De asemenea, se aplica o taxa de timbru de 3% la cumpararea unei proprietati.

4. Kuweit

Kuweit este a sasea tara exportatoare de petrol din lume, incasarile sale din industria petroliera fiind de 63.5 miliarde de dolari intre lunile aprilie si noiembrie 2011 si alcatuind astfel 95% din incasarile totale ale statului in acea perioada. Ca si in celelalte cazuri prezentate mai sus, localnicii platesc asigurari sociale, in acest caz fiind de 7.5% din salariul lunar. Angajatorii platesc 11%.

Desi se numara printre cele mai bogate tari din lume, Kuweit se confrunta cu greve si proteste ale angajatilor, care isi doresc salarii mai mari. Acest lucru a dus la o crestere a salariilor cu 25%. FMI a avertizat insa ca o asemenea cheltuiala ar putea afecta stabilitatea finantelor publice ale Kuweitului. Tara a trecut prin multe conflicte politice, schimband patru parlamente in ultimii sase ani datorita nivelului ridicat de coruptie. FMI a recomandat Kuweitului sa introduca TVA si un sistem eficient de incasare a taxelor.

5. Bahamas

Printre cele mai bogate tari din Caraibe, Bahamas si economia sa depind in mare parte de turism.

Circa 70% din incasarile la bugetul de stat vin din taxe pe bunurile importate. Desi nu exista impozit pe venit, angajatii platesc 3.9% din salariu (pana la limita maxima de 26.000 de dolari pe an) pentru o forma de asigurare sociala numita "Asigurarea Nationala". Si angajatorii contribuie la aceasta asigurare, platind 5.9% din salariul unui angajat.

Tara mai are si o taxa pe proprietate de 1%. In ciuda prosperitatii sale, Bahamas are o rata a somajului de 15%, iar partidele politice se lupta pe obtinerea proiectelor de exploatare petroliera din apele teritoriale.

Sursa: Money.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii