ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-10-2015, ora 10:26

5 obiecte care credeai ca iti fac bine, dar sunt daunatoare

Articol de Madalina Irimia
Sapunul antibacterian, produsele de curatenie, antiperspirantul sunt cateva dintre lucrurile despre care credem ca ne ajuta in demersul nostru zilnic de a ramane sanatosi si curati, insa, acestea fac mai mult rau decat bine. Iata de ce si vezi ce alte produse desper care credeam ca sunt sanatoase ne amenintar viata.

Sapun antibacterian

Cele mai multe persoane cred ca daca folosesc sapunul sau gelul antibacterian sunt ferite de bacterii si germeni. Este adevarat, aceste produs ucid microbii, insa nu au efect asupra tuturor virusilor pe care noi credem ca ii omoram atunci cand folosim solutia-minune. Ceea ce nu stim este ca sapunul de acest tip contine triclosan, o substanta chimica cu reactii adverse asupra organismului, inclusiv rezistenta la antibiotice si dezechilibre ale glandelor endocrine.

Antiperspirantul

Transpiratia este dusmanul nostru numarul 1, iar, pentru a mirosi frumos si a evita sudoarea folosim antiperspirant. Problema cu acest produs este ca ne impiedica organismul sa faca ceea ce este normal si natural sa faca, adica sa elimine toxinele prin transpiratie. Ca sa nu mai spunem ca astfel de produse contin multe chimicale daunatoare: aluminiu, parabeni, propilen glicol si multe altele. In primul rand trebuie sa stiti ca aluminiul intra rapid in piele si apoi in sang, iar un studiu realizat in 2001 a aratat ca aluminiul ramane in sange si pana la 15 zile de la aplicare.

Blenderul

Este o ustensila extrem de utila in bucatarie, ne ajuta sa facem mabcarurile delicioase si dulciurile favorite. Numai ca, dacp nu sunt curatate corespunzator dupa folosire, aceste preparate vor veni intr-o combinatie criminala cu numeroase bacteroi care au avut timp sa se inmulteasca de la ultima utilizare. In urma unui studiu s-a demonstrat ca blenderul gazduieste salmonela, E. Coli, ciuperci si mucegai.

Betisoarele de urechi

Corpul nostru este conceput in asa fel incat se poate curata singur. Pentru cei mai multi dintre noi, igiena presupune curatarea excesului de cerumen din urechi cu betisoare speciale cu capete de vata. Nimic mai gresit, spun medicii. in primul rand pentru ca aceasta substanta este produsa pe o treime din ureche, asa ca atunci cand este introdus betisorul, nu facem altceva decat sa indesam substanta in interior.

Produsele de curatat

Sunt aliatul excelent in menajul casei, dar nu si pentru sanatatea gospodinelor. Contin extrem de multe toxine, iar unele dintre cele mai comune sunt metoxiclorul, fosforul, hidroxidul de sodiu, acid sulfuric, hidroxid de potasiu, formaldehide, benzen si cloroform. Din pacate in foarte multe tari din lume nu exista o reglementare in privinta limitarii substantelor toxice in produsele de curatat.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii