A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713555425.0259.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

5 alimente congelate pe care trebuie sa le eviti!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-08-2014, ora 17:15

5 alimente congelate pe care trebuie sa le eviti!

Articol de Madalina Irimia

Alimentele sunt produse perisabile, ceea ce inseamna ca se strica repede daca nu sunt pastrate in mod corespunzator.

Cu totii tindem sa pastram majoritatea alimentelor in frigider, din motive evidente: aerul rece pastreaza alimentele proaspete si incetineste aparitia bacteriilor, ceea ce inseamna ca alimentele se vor deteriora intr-un ritm mai lent.

Totusi, sunt anumite alimente care nu ar trebui sa fie niciodata congelate, iar una dintre greselile frecvente pe care le facem dupa ce decongelam produsele de origine animala este sa le punem la loc in congelator.

Ca exemplu personal, pot spune ca am comis o astfel de greseala la un moment dat, cand am scos niste pulpe de pui de la congelator dimineata, cu gandul ca le voi prepara seara, cand ma intorc de la serviciu, iar cand le-a venit sorocul, acestea au fost frumos puse inapoi la congelator pentru ca…pur si cimplu nu mai aveam pofta, chef sau gasisem altceva de facut.

Insa, sa ne intoarcem la subiectul pe care l-am propus si sa aflam care sunt cele 5 alimente pe care le gasim in congelatoarele din supermarket si pe care ar trebui, cu orice pret, sa le evitam:

Pizza

Pizza este de departe unul dintre cele mai delicioase alimente cunoscute de om. Totusi, cu totii stim ca este mai putin sanatoasa. Desi este o imbinare de arome delicioase, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a consuma o pizza congelata. Te intrebi de ce? Sunt doua motive: in primul rand, este un produs semipreparat si, automat, contine foarte multi aditivi, conservanti si alte chimicale, iar al doilea motiv este ca pizza congelata contine legume cu mare valoare nutritiva insa, odata supuse congelarii, decongelarii si temperaturilor de coacere, acestea isi vor pierde mare parte din proprietatile benefice.

Daca vrei neaparat sa consumi pizza, comanda una proaspat preparata sau pune mana si fa-ti o pizza ca la carte in propriul camin!

Pastele

Macaroanele sunt, cu siguranta, cele mai delicioase preparate italienesti, atata timp cat sunt gatite proaspete. Daca le pregatesti pe loc, ai certitudinea ca sunt naturale si oarecum sanatoase. Totusi, daca te hotarasti sa cumperi macaroane congelate, acestea contin de obicei aditivi, o concentratie mare de sodiu, grasimi si multe alte ingrediente nesanatoase care iti pot pune in pericol sanatatea, mai ales daca le consumi in mod regulat.

Nuggets

Nugget-urile din pui sunt la fel de nesanatoase si nici pe departe nu fac parte din masa ideala pentru ca puiul din care acestea sunt pregatite a fost prajit inainte de congelare si contine foarte multe grasimi. Adauga conservantii si sarea si vei fi pe cale sa consumi o bomba calorica. De obicei, alimentele congelate din pui prajit contin de doua-trei ori mai multe grasimi decat un cheeseburger, de exemplu, si cu mult peste un gram de sodiu (pe langa amelioratorii de gust si conservanti).

Cartofii prajiti

Cartofii prajiti sunt cunoscuti ca fiind oricum, mai putin sanatosi. Imaginati-va cum sunt cartofii congelati. Pe langa faptul ca cei proaspeti contin o cantitate foarte mare de sare, carbohidrati, calorii si grasimi, cartofii congelati sunt chiar mai daunatori pentru ca sunt pastrati in pungi de plastic si chimicalele din aceste pungi (cum ar fi de exemplu acrilamida) pot creste riscul cancerului.

Placintelele

Supermarket-urile sunt pline de alimente congelate care pot fi gatite in mai putin de un minut. Placintelele congelate nu sunt deloc sanatoase si ar trebui sa eviti sa le consumi. Daca ai pofta de ceva dulce, alege o placinta preparata in casa (macar asa cunosti provenienta tuturor ingredientelor si ai simtul masurii, in special in cazul cantitatii de zahar) sau, si mai bine, mananca o ciocolata amaruie cu continut crescut de cacao, care are nenumarate efecte benefice asupra organismului.

Sursa: csid.ro

Foto: unica.md

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii