A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713454395.1063.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

4 moduri neasteptate prin care poti sa slabesti in timp ce mergi. Scapa de kilogramele nedorite!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-08-2014, ora 15:20

4 moduri neasteptate prin care poti sa slabesti in timp ce mergi. Scapa de kilogramele nedorite!

Articol de Madalina Irimia

Miscarea fizica regulata are foarte multe beneficii, de la o sanatate de fier pana la adanci batraneti, pana la o silueta de vis. Programul incarcat te impiedica sa faci atat de mult sport pe cat ti-ai dori sau, pur si simplu, urasti ideea de a iesi la alergat? Ei bine, afla ca banalul mers pe jos se poate dovedi de mare ajutor.

Descopera patru metode neasteptate prin care poti sa slabesti in timp ce mergi!

1. Mergi in ritm alert

Cu cat mergi pe jos intr-un ritm mai alert, cu atat miscarea va fi mai eficienta pentru organismul tau! Si, chiar daca si distanta pe care o parcurgi este importanta, totusi retine ca este mai folositor sa mergi 2 km in pas alergator decat 5 km in plimbare lejera.

Cum poti proceda pentru a nu te obosi excesiv si a nu transforma mersul in ritm alert intr-o corvoada? Alterneaza mersul cu pasi repezi cu cel in pas domol - schimba ritmul la fiecare 5-10 minute, spre exemplu. De altfel, daca nu ai antrenament, initial vei descoperi ca simti nevoia sa alternezi chiar mai des miscarea alerta cu cea lenta - nu te blama pentru asta, ci incearca sa transformi plimbarea in acest fel intr-un obicei. De altfel, ideal ar fi sa o practici de macar 5 ori pe saptamana pentru a te bucura de cele mai bune rezultate.

2. Du la indeplinire mai multe sarcini simultan

Unul dintre principalele motive pentru care exercitiile fizice nu fac parte de viata ta este lipsa timpului? Daca asa stau lucrurile, a sosit momentul sa iti regandesti abordarea programului de lucru! De pilda, ai putea incerca varianta in care faci miscare si indeplinesti in acelasi timp si o sarcina de la birou.

Ce ai spune, spre exemplu, sa iesi la o plimbare prin parc si, in tot acest timp, sa initiezi conversatiile telefonice pe care le ai de bifat in ziua respectiva? In acest fel, reusesti sa te bucuri de beneficiile activitatii fizice - printre care se numara si imbunatatirea capacitatii de concentrare si a starii de spirit -, dar si sa iti duci la bun sfarsit taskurile profesionale.

3. Planifica o plimbare lunga o data pe saptamana

Cel putin o data pe saptamana, planifica o plimbare lunga, de minimum 5 km (in ritm alert sau lent), pentru a-ti imbunatati conditia fizica. Ideal este ca, treptat, pe masura ce rezistenta ta creste, sa maresti si distanta parcursa. In cele din urma, s-ar putea chiar sa transformi plimbarea intr-un jogging in toata regula, cu beneficii si mai pronuntate asupra sanatatii si siluetei tale!

4. Testeaza plimbarile in plan inclinat

Vrei ca plimbarile tale zilnice sa fie si mai eficiente? Atunci cand ai ocazia, opteaza pentru unele mai dificile, in plan inclinat, cum sunt cele pe dealuri, prin munti etc. Cata vreme ai deja antrenament, iar conditia ta fizica se afla la un nivel multumitor, experienta va fi mai degraba placuta si energizanta decat obositoare.

Insa, pentru a nu abandona lupta din start, retine ca este important sa lasi plimbarile la nivel avansat pentru perioadele in care cele simple iti vor fi intrat deja in rutina.

In cele din urma, nu uita sa iti monitorizezi progresele: un gadget ori o aplicatie care masoara numarul de calorii arse, distantele parcurse etc. sunt excelente pentru a-ti urmari evolutia si a te motiva in permanenta sa continui.

Sursa: ele.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii