ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-06-2015, ora 09:43

4 mituri de vara despre sanatate explicate de medici

Articol de Cristian Amariei
Vara aduce bucurie in sufletele multor oameni, dar si o multime de probleme: transpiratie, insolatie, cancer de piele… Cat de sanatoasa este vara, pana la urma?

Iata 4 mituri de vara despre sanatate, explicate de medici.

Mitul nr. 1: Aerul conditionat te imbolnaveste

Verdict: Multi specialisti considera ca daca stai mult timp in spatii racite prin aer conditionat, iti cresti riscul de a raci si de a te infesta cu diversi agenti patogeni. Unele studii demonstreaza ca angajatii care lucreaza in spatii cu aer conditionat se imbolnavesc mai des decat cei care lucreaza in birouri fara aer conditionat.

Cu toate acestea, nu aerul conditionat in sine este periculos, ci ingrijirea precara a aparatelor. Este important sa cureti filtrele pentru a evita acumularea de umezeala, mucegai, bacterii, fungi, care sa fie retrimise in aerul incaperii. Daca folosesti aerul conditionat, ai grija sa aerisesti temeinic incaperea respectiva.

Mitul 2: Ventilatorul te poate omori

Verdict: Sud-coreeni numesc ventilatorul roata mortii. Ei cred ca ventilatorul raceste foarte tare camera pe timpul noptii si, cumulat cu scaderea ratei metabolice, poti ajunge la hipotermie. O alta explicatie este ca ventilatorul “distruge” oxigenul, iar in incaperea respectiva risti sa mori asfixiat.

Niciuna din cele doua explicatii nu este plauzibila, fiind de fiecare data demontata de studiile stiintifice, insa teama persista. De aceea, in Coreea de Sud se vand ventilatoare cu cronometru care se opresc dupa cateva ore de functionare.

Continuarea pe sfatulparintilor.ro
     
Tag-uri: mituri, vara, medici
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii