ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-08-2014, ora 16:03

3 trucuri neobisnuite pentru un somn usor

Articol de Cristian Amariei

Te sucesti si rasucesti in pat si tot nu te ia somnul? Iata trei trucuri neobisnuite pentru un somn usor.

1. Muta-ti biroul langa fereastra

Un studiu recent a aratat ca persoanele care au biroul langa fereastra dorm cu aproximativ 46 minute mai mult decat angajatii care n-au ferestre. In plus, angajatii cu birourile aflate in preajma unei surse de lumina naturala erau de patru ori mai eficienti decat cei care nu aveau ferestre in birou.

2. Descopera-ti talpile

Specialistii recomanda sa-ti dezvelesti talpile atunci cand dormi. Ei spun ca talpile au vase de sange care au menirea de a disipa caldura din corp. Cu cat somnul este mai adanc, cu atat corpul nostru este mai rece, spun cercetatorii de la National Sleep Foundation (SUA). Pentru a avea un somn perfect, in camera ar trebui sa fie in jur de 16-20 de grade, spun americanii.

3. Somnul placebo

Daca nu poti sa dormi bine, pacaleste-te ca poti. La un studiu realizat la Colorado College, participantilor li s-a spus ca o masinarie le va masura calitatea somnului. Dupa ce li s-a spus cat de bine au dormit, participantii au fost supusi unor teste cognitive. Rezultatele au fost surprinzatoare – cei carora li s-a spus ca au dormit prost au avut scoruri de 44%, iar cei carora li s-a spus ca au dormit bine au avut scoruri de 70%.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Foto: copilul.ro

     
Tag-uri: trucuri, somn, odihna
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii