ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-09-2014, ora 10:00

3 milioane de elevi incep astazi scoala. Ce schimbari aduce noul regulament dat de Ministerul Educatiei

Articol de Cristian Amariei
Anul scolar sta sa inceapa, insa pregatiti cu adevarat par sa fie doar elevii. Avem sute de scoli fara autorizatie, multe cadre didactice necalificate, dar si un regulament nou care ii poate amenda pe parintii care nu-si trimit copiii la cursuri.

Astazi, peste 3 milioane de elevi, dar si parintii lor vor afla si noul regulament scolar dat de Ministerul Educatiei. Risca sa faca munca in folosul comunitatii sau sa plateasca amenda adultii care nu se asigura ca cei mici sunt prezenti la ore.

Elevii sunt obligati sa isi tina telefonul mobil inchis in timpul orelor, nu au voie sa organizeze sau sa participe la actiuni de protest care afecteaza desfasurarea activitatii de invatamant, sa detina, sa consume sau sa comercializeze substante etnobotanice, alcool, tigari si nici nu pot participa la jocuri de noroc.

O surpriza si mai neplacuta vor avea copiii din primii doi ani de scoala. In cazul lor programa a fost schimbata, insa manualele noi nu sunt gata.

Ministerul Educatiei a organizat licitatia pentru manuale, dar aceasta a fost respinsa de cateva edituri. S-au facut 17 contestatii, iar in urma cu cateva zile, Ministerului i s-a cerut sa reia procesul de selectare a cartilor pentru elevi. Asadar, situatia s-ar putea prelungi chiar si cu o luna, timp in care invatatorii si copiii se vor descurca fara manuale.

Anul scolar 2014-2015 va avea 177 de zile de cursuri si 34 de zile de vacanta, fara cele de vara.

Sursa: stirileprotv.ro
Foto: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Dani Dapo,  14.08.2020 11:34

Can you imagine another profession that would require you to provide your own necessary items in order to function? If you are an office manager or an essay writer from https://essaytyper.pro working for a large company, would you be required to pay for paper sheets, staples, pens, or your own desk or file cabinets? Expecting teachers to pay for needed supplies is just as ridiculous!

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii