ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-04-2015, ora 10:34

10 sfaturi de aur pentru sanatatea pielii

Articol de Cristian Amariei
Stiai ca pielea este cel mai mare organ al corpului tau? Greutatea lui reprezinta aproximativ 16% din cea a intregului corp si, pe langa faptul ca protejeaza delicat structurile interne, pielea ajuta colonul, plamanii si rinichii la eliminarea reziduurilor.

Sanatatea pielii tale poate fi afectata de numerosi factori, printre care ereditatea, varsta, clima, poluarea, dieta, nivelul de stres sau fluctuatiile hormonale.

Daca vrei o piele curata, sanatoasa, catifelata si vesnic tanara, trebuie doar sa urmezi acesti 10 pasi simpli!

- Bea multa apa curata, filtrata – cel putin 6-8 pahare pe zi; s-ar putea sa ai nevoie de mai mult in zilele de vara sau atunci cand faci sport. O cantitate adecvata de apa este esentiala pentru a avea o piele hidratata si pentru a elimina toxinele prin intermediul rinichilor si al colonului.

- Include multe fructe in dieta ta zilnica! Acestea iti regleaza tractul intestinal si intensifica eliminarea reziduurilor din organism. Unele persoane cu afectiuni ale pielii sufera de constipatie, pentru ca nu se hranesc cu alimente care contin fibre.

- Asigura-te ca dieta ta contine o cantitate suficienta de antioxidanti (care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire celulara). Fructele si legumele proaspete reprezinta cea mai buna sursa de antioxidanti naturali.

- Asociaza corect alimentele. Consumand proteinele si carbohidratii la mese diferite, vei preveni procesul nedorit al fermentatiei din colon si vei mari absorbtia substantelor nutritive in sange.

- In timp ce grasimile nesanatoase au un rol nefast pentru organismul tau, acizii grasi esentiali (grasimile sanatoase) sunt vitale pentru sanatatea pielii. Poti obtine aceste grasimi consumand cereal integrale, seminte, nuci, boabe de soia, uleiuri presate la rece (de in, dovleac, susan sau sofran) sau peste gras, precum sardinele, macroul si somonul.

- Cand te trezesti, incepe ziua cu o curatare de dimineata. Asta inseamna sa bei un pahar cu apa calda. Continua cu o cana de ceai de urzica sau apa fierbinte cu o lamaie proaspata stoarsa in ea.

- Evita consumul de cafea si alcool in exces, acestea ducand la eliminarea lichidelor, respectiv a hidratarii organismului tau.

- Renunta la sarea de bucatarie. Prezenta in organismul tau a sodiului in exces confera pielii un aspect umflat, pufos. incearca sa consumi seminte de telina, alge marine, sos de soia sau alte produse naturale fara sare. De asemenea, evita pe cat posibil mancarurile foarte condimentate.

- Redu consumul de alimente care ingreuneaza organismul: cele mai rele sunt carnea rosie, produsele lactate, alimentele rafinate, cele prajite sau care contin uleiuri sau grasimi hidrogenate.

- De trei ori pe saptamana, aplica pe fata (sau pe orice alta parte a corpului) miere. Mentine-o pe piele timp de aproximativ 30 de minute. Clateste apoi cu apa calda. Vei fi uimita de minunatele rezultate ale acestei metode simple. Pielea ta va ramane catifelata, moale, tanara si bine “hranita”.

Sursa> csid.ro
     
Tag-uri: sfaturi, piele, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii