ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-12-2016, ora 09:31

Guvernul a modificat Prima Casa pentru a incuraja cumpararea de locuinte noi

Articol de Cristian Amariei
Guvernul a aprobat o modificare la programul Prima Casa, prin care se face o diferenta intre achizitia de locuinte noi si cele vechi.

Astfel, incepand de anul viitor, statul va garanta in proportie de maximum 50% valoarea creditelor acordate pentru achizitia de locuinte noi si/sau consolidate in cadrul programului, in timp ce creditele pentru locuintele care nu se incadreaza in aceste categorii vor fi garantate de stat in proportie de maxim 40%, potrivit ordonantei de urgenta aprobata de Executiv, informeaza un comunicat de presa remis joi.

Pana acum, statul garanta in proportie de 50% toate locuintele achizitionate prin acest program.

Guvernul motiveaza ca a fost nevoie de o diferentiere pentru a imbunatati conditiile de viata ale romanilor, in concordanta cu obiectivele stabilite de Executiv in cadrul Strategiei programului Prima Casa pentru 2017-2021.

Ce inseamna locuinta noua? "Orice imobil care respecta cerintele pentru a fi incadrat in categoria imobilelor cu destinatia de locuinta, receptionat la terminarea lucrarilor cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat, iar in aceasta categorie intra si locuintele consolidate in sensul reducerii riscului seismic cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului", transmite MF.

Sursa ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii