A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713592454.7158.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ziua Unirii. Ponta si Iohannis participa azi la manifestarile de la Iasi. Cum va fi sarbatorit evenimentul in Piata Unirii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-01-2015, ora 09:03

Ziua Unirii. Ponta si Iohannis participa azi la manifestarile de la Iasi. Cum va fi sarbatorit evenimentul in Piata Unirii

Articol de Madalina Irimia
Iesenii se pregatesc de sarbatoare. Astazi se implinesc 156 de ani de la Unirea Principatelor Romane. La evenimentul de la Iasi vor fi prezenti presedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta insotit de mai multi ministri, precum si parlamentari si sefi de institutii. Presedintele Iohannis va sustine un discurs in Piata Unirii, incepand cu ora 10.15, apoi va depune o coroana la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, dupa care va merge la Biserica ”Sfintii Trei Ierarhi”, la mormantul domnitorului.

Cu doua zile in urma, primarul Gheorghe Nichita a facut un apel catre partidele politice sa nu politizeze manifestarile de Ziua Unirii, motivand ca trebuie sa existe respect fata de simbolurile nationale. Potrivit unor surse din PSD Iasi, exista temeri ca premierul Victor Ponta ar putea fi huiduit in Piata Unirii din Iasi. De altfel, un membru al PSD Iasi, Ionut Stefanovici, l-a sfatuit pe Victor Ponta sa nu vina la Iasi, de Ziua Unirii, pentru a nu fi fluierat.

Liderul PNL Iasi, Cristian Adomnitei, a declarat ca daca sambata vor fi huiduieli la adresa premierului Victor Ponta in timpul manifestarilor de Ziua Unirii, acestea nu sunt pregatite de PNL, adaugand ca oamenii politici vor fi primiti de ieseni dupa cum merita fiecare. "Am descoperit cu tristete ca zilele acestea PSD incearca sa construiasca o minciuna si sa arunce pe PNL vina in cazul in care in timpul discursului premierului vor exista huiduieli. Nu au existat niciodata huiduieli la Iasi decat atunci cand oamenii au simtit acest lucru. Dar niciodata nu am organizat noi asa ceva. Ceea ce stim sa facem a fost intotdeauna transparent si corect. Cand am avut de sustinut unele lucruri am spus deschis”, a precizat Adomnitei.

Seful PNL Iasi a anuntat ca sambata in Piata Unirii din Iasi, unde vor avea loc manifestarile oficiale se Ziua Unirii, toti liberalii prezenti vor purta banderole in culorile alb-verde la brat, pentru a arata sustinerea pentru construirea autostrazii Moldova - Transilvania.

Aproape 5.300 de politisti, 1.000 de jandarmi si 500 de pompieri, mobilizati pentru Ziua Unirii

Aproape 5.300 de politisti, 1.000 de jandarmi si 500 de pompieri vor fi mobilizati, la nivel national, sambata, de Ziua Unirii Principatelor Romane, in conditiile in care vor fi organizate evenimente la care se asteapta un numar mare de participanti. Conform MAI, de Ziua Unirii vor fi pe strada aproape 5.300 de politisti din structurile de ordine publica si 1.500 de jandarmi care vor avea misiuni in Bucuresti si in municipiile Iasi si Focsani, dar si in alte localitati.

In acelasi timp, in localitatile in care vor avea loc evenimente publice vor fi mobilizati aproximativ 500 de pompieri, iar pilotii Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne vor fi pregatiti sa intervina cu 13 elicoptere si avionul SMURD. Cu prilejul sarbatoririi Zilei Unirii Principatelor Romane, in intreaga tara vor fi organizate peste 60 de evenimente publice la care sunt asteptati in jur de 50.000 de oameni.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii