A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713551097.6462.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ziua Unirii la Iasi: 5000 de persoane participa la manifestarile din Piata Unirii (UPDATE)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-01-2012, ora 09:27

Ziua Unirii la Iasi: 5000 de persoane participa la manifestarile din Piata Unirii (UPDATE)

Articol de Alexandra Stefanescu

Manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane au inceput, marti dimineata, in Piata Unirii din Iasi, cu un spectacol folcloric, in prezenta a aproximativ 1000 de persoane.

Manifestarile au inceput in jurul orei 9.15 cu un spectacol folcloric, pe scena montata in Piata Unirii urmand sa sustina recitaluri Daniela Condurache, Mioara Velicu, Aurel Tamas si Maria Dragomiroiu.

La ora transmiterii acestei stiri, in Piata Unirii din Iasi se afla aproximativ 1000 de persoane, multe dintre ele avand steaguri tricolore.

In jurul statuii statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza au fost montate garduri metalice si este interzis accesul oamenilor in acea zona. La fata locului sunt mobilizati zeci de jandarmi si politisti, iar circulatia in Piata Unirii a fost inchisa.

Incepand cu ora 10.00, in fata statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza vor avea loc un un ceremonial religios, discursuri ale oficialitatilor, ceremonialul depunerii de coroane, defilarea garzii de onoare si Hora Unirii.

La manifestari si-au anuntat prezenta liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta.

La ceremoniile dedicate Unirii Principatelor Romane a fost invitat si presedintele Traian Basescu, insa acesta nu a confirmat prezenta.

De asemenea, potrivit Municipalitatii iesene, pana in prezent nu si-a anuntat prezenta la festivitatile de la Iasi niciun lider al PDL.

Dupa manifestarile din Piata Unirii, incepand cu ora 12.00, participantii sunt invitati la o masa traditionala cu fasole cu carnati, municipalitatea pregatind 10.000 de portii, alaturi de 2.000 de portii de ceai cald, colaci si vin fiert.

De la ora 17.30, pe bulevardul Stefan cel Mare este programata retragerea cu torte, la care vor participa o suta de militari.

Manifestarile se vor incheia in piata Palatului Culturii, cu un spectacol sustinut de Andra, Marcel Pavel si Zdob si Zdub, la finalul concertului fiind programat un foc de artificii.

Evenimentele de Ziua Unirii au loc in acelasi timp cu protestul organizat de sindicatul Cadrelor militare Disponibilizate din Iasi, la care sunt asteptate 150 de persoane. Acestia vor scanda lozinci in fata Prefecturii, la ora 12:30, iar in jurul orei 14:30 se vor muta in fata sediului PD-L.

UPDATE:

Liderii USL au sosit in Piata Unirii insotiti de liderii locali ai PNL si PSD.

UPDATE:

Victor Ponta si Crin Antonescu s-au alaturat manifestantilor care afiseaza mesaje impotriva presedintelui Traian Basescu si a Guvernului: "Poporul a muncit iar voi l-ati jertfit!", "Faceti loc! faceti loc! La Jilava vine Boc! ", "Hai ieseni sa ne unim pe Basescu sa-l zdrobim!".

UPDATE:

Manifestantii au inceput sa scandeze : "Jos Basescu!" si "USL salveaza Romania!"

UPDATE:

Prefectul Dragomir Tomaseschi a avut dificultati in sustinerea discursului prilejuit de Ziua Unirii Principatelor. In momentul in care a inceput sa se adreseze multimii, oamenii au inceput sa-l huiduie si sa fluiere. Primarul Gheorghe Nichita nu a fost huiduit de multime.

UPDATE:

Liderii USL s-au prins in hora alaturi de ieseni.

Foto: mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii