A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714126537.4519.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ziua Unirii Principatelor Romane sarbatorita la Iasi cu huiduieli impotriva lui Traian Basescu si a Guvernului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-01-2012, ora 16:44

Ziua Unirii Principatelor Romane sarbatorita la Iasi cu huiduieli impotriva lui Traian Basescu si a Guvernului

Articol de Alexandra Stefanescu

In Piata Unirii din Iasi s-au adunat astazi aproximativ 5.000 de oameni. Unii dintre participanti au protestat impotriva lui Traian Basescu, afisand pancarte cu mesaje precum "Jos Basescu", "Nu comasate", "Vrem anticipate", "Poporul a muncit si voi l-ati jerfuit", "In cinstea marelui unificator sa-l dam pe tradator". La manifestarile dedicate implinirii a 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane au participat si liderii opozitiei.

Ponta si Antonescu au ajuns in Piata Unirii in jurul orei 9.45 si au mers in multime, unde au stat de vorba cu oamenii.

Liderii USL impreuna cu Daniel Constantin au mers pe jos de la Primaria Iasi si pana in Piata Unirii, insotiti de aproximativ 300 de membri ai PSD, PNL si PC. Un barbat i-a spus liderului PSD, Victor Ponta: "Sa nu faceti la fel ca PDL pentru ca tot noi o sa va dam jos", iar o femeie le-a spus lui Ponta si Antonescu sa nu isi dea demisia din Parlament pentru a nu face jocul PDL.

In Piata Unirii din Iasi au sustinut discursuri primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, lider al organizatiei judetene a PSD, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, si prefectul Dragomir Tomaseschi, care provine din PDL si care a fost huiduit de multime. In discursul sau, primarul Gheorghe Nichita a spus ca "Bucurestiul a ramas dator Iasiului si Moldovei".

"Azi nu polemizez si nu lansez atacuri impotriva nimanui pentru ca trebuie sa cinstim memoria inaintasilor nostri. Sa recunoastem sacrificiul Iasiului si al Moldovei. Domnitorul Cuza a spus la un moment dat: Nu uitati ca acest oras este leaganul Unirii. Sa le amintim parlamentarilor si celor care se afla la putere vorbele lui Cuza. Bucurestiul a ramas dator Iasiului si Moldovei", a spus primarul Gheorghe Nichita.

La randul sau, mitropolitul Moldovei si Bucovinei i-a indemnat pe cei prezenti in Piata Unirii sa transforme acest an in unul de iubire si binecuvantare. "Sa transformam acest an in unul de iubire, unire si binecuvantare. Acum 200 de ani Moldova a fost sfartecata in doua si se cuvine ca azi sa ne amintim de acel moment", a spus IPS Teofan.

In timpul discursului sustinut de prefectul Dragomir Tomaseschi, multimea a inceput din nou sa huiduie, continuand si in timpul depunerii de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

"Ziua de 24 ianuarie sta la baza formarii statului roman modern. Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca a fost posibila datorita domnitorului Cuza. Unirea face puterea. Iasul a avut un rol important. A reprez punctul de nastere al Unirii. Si noi, iesenii, avem datoria morala de a marca asa cum se cuvine aceasta zi", a spus prefectul Dragomir Tomaseschi.

Prefectul a mai fost huiduit in momentul depunerii la statuia lui Alexandru Ioan Cuza a coroanei de flori din partea Guvernului Romaniei. Si consilierul prezidential Iulian Chifu a fost huiduit atunci cand a depus coroana din partea Administratiei prezidentiale.

In Hora Unirii s-au prins Victor Ponta, Crin Antonescu si liderii locali ai USL, intre care Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Cristian Adomnitei. In aceeasi hora, dar la o distanta mare, s-au prins si prefectul Dragomir Tomaseschi si parlamentarii PDL de Iasi Marius Spanu, Cristina Dobre si Mihaela Popa.

Anul trecut, presedintele Traian Basescu a participat la manifestarile de la Iasi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor, fiind huiduit si fluierat de multime atat in momentul in care i-a fost prezentat onorul si a fost intonat imnul de stat, cat si pe parcursul discursului pe care l-a tinut in fata celor peste o mie de persoane.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii