ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-03-2012, ora 06:58

Ziua Mondiala a Sindromului Down celebrata si la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Ziua Mondiala a Sindromului Down, care este sarbatorita pe data de 21 martie, va fi marcata simultan in 18 orase din Romania, dar si la Iasi.

Fundatia Star Of Hope Romania in parteneriat cu Asociatia de parinti „Renasterea Sperantei" si cu Inspectoratul Scolar Judetean, organizeaza un eveniment de constientizare in cadrul campaniei „Hai sa ne cunoastem si sa recunoastem sindromul Down", actiune ce va avea loc miine, incepind cu ora 12, la Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Sperantei", in spatele blocului Granit.

In cadrul acestui eveniment va fi lansat un pachet informativ constand din o brosura cu informatii uzuale despre sindromul Down, o carte cu informatii medicale despre urmarirea starii de sanatate a persoanelor cu sindrom down si un album foto cu povesti reale ale unor romani cu sindrom Down si familiile lor.

Copiii de la Centrul Regional „Steaua Sperantei” si tinerii cu sindrom Down de la Asociatia de parinti „Renasterea Sperantei” Iasi vor marca aceasta zi printr-un moment artistic si vor demonstra ca sunt foarte talentati si ca daca li se ofera o sansa pot deveni utili pentru societate”, a declarat Aurora Vatamaniuc, presedintele Fundatiei „Star of Hope" Romania.

La eveniment sunt invitati sa participe educatori, profesori, cadre medicale, profesori, terapeuti, politicieni, autoritati locale si parinti.

Ziua de 21 martie a fost proclamata de catre Down Syndrome International, in anul 2006, Ziua Internationala a Sindromului Down. Data a fost aleasa pentru a simboliza unicitatea celor 3 cromozomi 21 care determina aparitia acestui sindrom. Celebrarea Zilei Internationale a Sindromului Down este o actiune care isi propune sa dea glas persoanelor cu Sindrom Down, dar in acelasi timp sa implice societatea civila in identificarea solutiilor si oportunitatilor pentru participarea si incluziunea lor.

Foto: clicksanatate.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii